Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Gratis budgetmeters voor Vlaamse gezinnen met betalingsmoeilijkheden

Datum nieuwsfeit: 31-01-2003
Bron: Vlaamse overheid
Zoek soortgelijke berichten
Op voorstel van Steve STEVAERT, Vlaams minister van Energie, heeft de Vlaamse regering een uitvoeringsbesluit bij het Elektriciteitsdecreet definitief goedgekeurd. Het besluit legt een aantal sociale openbaredienst- verplichtingen op aan de energiebedrijven. Zo zullen de energiebedrijven bij gezinnen met betalingsmoeilijkheden gratis een budgetmeter installeren. Een budgetmeter is een elektriciteitsmeter die met een betaalkaart of - sleutel wordt opgeladen. Een dergelijke meter geeft de verbruiker de mogelijkheid om zijn budget goed te beheren en zijn elektriciteit rationeel te gebruiken.

Op dit moment voorziet een decreet van 1996 de plaatsing van een stroombegrenzer van zes ampère in geval van betalingsmoeilijkheden. Bij duidelijke ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie