Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politieberichten Midden- en West Brabant 31-01-2003

Datum nieuwsfeit: 31-01-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Midden- en West Brabant
Zoek soortgelijke berichten
verzamelde persberichten district Bergen op Zoom

vrijdag 31 januari 2003

Twee keer aangehouden op 1 dag Bergen op Zoom: Vrijdagmorgen is een 39-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats door de politie aangehouden in parkeergarage de Lindebaan in Bergen op Zoom. De man is daar aangetroffen terwijl hij in de garage lag te slapen. In de parkeergarage is het verboden voor onbevoegden om zich daar te bevinden. De politie heeft de man gevraagd om te vertrekken. De man heeft dit echter geweigerd en is vervolgens door de politie aangehouden. Na verhoor is de man heengezonden. De politie en de gemeente voeren momenteel gezamenlijk aktie tegen de aanwezigheid van onbevoegde personen in de parkeergarage. De gemeente en politie zijn in aktie gekomen na klachten van bewoners uit de omgeving van de parkeergarage. Kort na het verlaten van het politiebureau kon de verdachte opnieuw worden aangehouden. Deze keer had hij onder het oog van een 14-tal politiemensen gepoogd in te breken in een personenauto die geparkeerd stond op de Zwarteweg in Bergen op Zoom naast het politiebureau. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Aanrijding met gewonden
Halsteren: Vrijdagmorgen omstreeks 07.15 uur heeft een aanrijding plaatsgevonden op de parallelweg van de Tholenseweg in Halsteren. Een 44-jarige inwoner uit Tholen is hierbij met de voorzijde van zijn bromfiets tegen de achterzijde van een fiets, die bestuurd werd door een 17-jarige man uit Tholen. Beiden bestuurders kwamen hierbij ten val en zijn met licht letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom. Na behandeling konden zij het ziekenhuis weer verlaten. Het is bij de politie onbekend of beiden bestuurders de vereiste verlichting voerden. Op het moment van de aanrijding hebben veel andere weggebruikers de plaats van het ongeval gepasseerd en zijn mogelijk getuigen geweest van deze aanrijding.

Diefstal uit auto
Hoogerheide: Uit een personenauto is donderdagnacht een klein geldbedrag gestolen. De auto stond geparkeerd aan de Prins Hendrikstraat in Hoogerheide. Door de dader(s) is een rubber kapot gesneden en vervolgens een achterruit uit het voertuig verwijderd.

Verkeerscontrole
Sprundel: Vrijdag is door het politieteam Rucphen aan de Vosdonkseweg in Sprundel een algemene verkeerscontrole gehouden. In totaal zijn er 120 motorvoertuigen gecontroleerd. Tijdens de deze controle zijn twee bestuurders van een personenauto bekeurd voor het NIET handsfree bellen. De politie heeft ook snelheidscontrole uitgevoerd middels de lasergun. In totaal zijn een 3-tal snelheidsovertredingen geconstateerd, waarbij de hoogste gemeten snelheid 96 km/u bedroeg. De maximaal toegestane snelheid bedraagt ter plaatse 80 km/u.

Snelkraak in kledingzaak Oudenbosch: Vrijdagochtend is er een snelkraak gepleegd in een kledingzaak aan het Jan Gielenplein in Oudenbosch. Omstreeks 04.15 uur ramde de dader(s) met een personenauto de toegangsdeur waarna het alarm afging. Vanuit de winkel is onder andere een hoeveelheid kleding gestolen. De politie stelt een onderzoek in naar de gebruikte personenauto en de identiteit van de daders.

Bron: Nicolette Bovenhorst/Henk Snepvangers

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie