Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politiebericht A'dam Amstelland 31-01-2003

Datum nieuwsfeit: 31-01-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Man vermist

31-1-2003. Sinds zondagmidag 26 januari (rond drie uur) wordt de 40-jarige John Donk vermist. Hij heeft zijn woning op de Ardennenlaan verlaten en is sindsdien spoorloos. Opvallend is dat hij erg stottert. De vermiste gebruikte geen medicijnen. De vermiste had oude zwartleren schoenen aan, een blauwe spijkerbroek en een witte jas.

John Donk voldoet aan het volgende signalement:

blanke man

1.78 meter lang

slank postuur

blauwe ogen

donkerblond, stekelig haar

schoenmaat 43.
De wijkteamrecherche van het politiebureau Meer en Vaart heeft de zaak in onderzoek. Getuigen worden verzocht telefonisch contact op te nemen met het team via: 0900-8844.
Verdachten IKEA-zaak gepakt

29-1-2003. Afgelopen weekend heeft de Portugese politie twee Poolse mannen (24 en 54 jaar) aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dreiging met explosieven c.q afpersing van IKEA Nederland in december 2002. De mannen zitten vast. Het parket Amsterdam heeft inmiddels hun uitlevering verzocht.

Nadat in december twee explosieven waren aangetroffen bij vestigingen van IKEA in Sliedrecht en Amsterdam werden alle vestigingen van deze winkelketen in Nederland grondig doorzocht. Dat het menens was, bleek toen bij de ontmanteling van het explosief in Sliedrecht een ontploffing volgde waarbij een medewerker van het EOC gewond raakte. Omdat de afpersers aangaven dat er een derde explosief zou zijn en er sprake was van een veiligheidsrisico voor Ikea-personeel en klanten, werd besloten alle winkels van IKEA te sluiten en te doorzoeken. Uiteindelijk werd niets meer gevonden. Deze ingreep leverde het bedrijf een forse schadepost op.

Goede samenwerking
De aanhouding van de twee verdachten is het resultaat van een onderzoek van de Dienst Centrale Recherche onder leiding van de officier van justitie van het parket Amsterdam. De aanhouding is uiteindelijk gerealiseerd na een uitstekende en intensieve internationale samenwerking tussen politie en justitie in Nederland, Duitsland, Polen en Portugal. Daarnaast heeft het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) een belangrijke rol gespeeld in het opsporingsonderzoek.

---

Rover in wielen gereden
31-1-2003. Vanochtend rond acht uur werd in de Eerste Oosterparkstraat een 33-jarige straatrover gepakt door een buurtregisseur van wijkteam s-Gravesandeplein, die op weg naar zijn werk was. De inspecteur wierp zich voor de fiets van de vluchtende rover en wist hem aan te houden. Het vrouwelijke slachtoffer hield een pijnlijke hand over aan de beroving.
Oplichters betrapt

31-1-2003. Vannacht werden twee oplichters op heterdaad betrapt toen een vrouw bij een benzinepomp wilde afrekenen met een gestolen creditcard. De politie werd onmiddellijk ingeschakeld, waarop de vrouw, en haar buiten opgestelde opdrachtgever, konden worden opgepakt.

---

Preventief fouilleren

Klik op de foto voor een vergroting
27-1-2003. Zaterdagavond zijn bij preventief fouilleren rond het Stationsplein en in de binnenstad 37 wapens aangetroffen. Zes personen werden aangehouden, 35 daarvan kregen een proces-verbaal. In totaal werden er 1000 personen, 200 voertuigen, 50 taxis en 5 horecagelegenheden gecontroleerd. Dit leverde 23 messen, 2 breekijzers, 5 busjes traangas, 4 honkbalknuppels, 1 bijl, 1 priem en 1 boksbeugel op.
Lees hier meer over het hoe, wat, waar en waarom van preventief fouilleren.
Verkeer

31-1-2003. Gisteren werden een aantal verkeerscontroles gehouden.

Stellingweg
Gisterochtend tussen 07.30 uur en 11.30 uur heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op de Stellingweg, richting de A10 Coentunnel. 49 automobilisten werden bekeurd voor het ontwijken van de file.

Sloterkade
De politie heeft gisteren tussen 16.30 uur en 17.00 uur op de Sloterkade een algemene verkeerscontrole gehouden. De Sloterkade is een éénrichtingsweg. 20 bestuurders die tegen het verkeer inreden werden bekeurd.

Klimopweg
Bij een algemene verkeerscontrole gisteren op de Klimopweg tussen 16.30 uur en 18.15 uur, heeft de politie13 bekeuringen uitgedeeld voor onder andere het niet dragen van een autogordel en niet handsfree telefoneren. Eén beschonken automobilist werd aangehouden en kreeg een proces-verbaal.

---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie