Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

CWI Fellowship voor Paul Vitányi

Datum nieuwsfeit: 31-01-2003
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
CWI Fellowship voor Paul Vitányi

Op 1 januari 2003 is Paul Vitányi benoemd tot CWI Fellow. Vitányi, die sinds 1971 bij het CWI werkt, kreeg de onderscheiding vanwege zijn uitmuntende onderzoek. Zijn onderzoeksgroep is wereldwijd toonaangevend op het gebied van quantum computing, gedistribueerde algorithmiek, algorithmische informatietheorie, leer- en inferentiemethoden en reversibele adiabatische computing. Samen met Ming Li was hij pionier in de toepassingen van Kolmogorov complexiteit (algorithmische informatietheorie), wat resulteerde in het bekende boek: `An Introduction to Kolmogorov Complexity and its Applications', dat vertaald is in het Chinees en deels in het Russisch en Japans. Vitányi is editor van ...
Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie