Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Vijf vragen aan Daniël van Schoonderwoerd den Bezemer in Leiden

Datum nieuwsfeit: 31-01-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Leiden


Vijf vragen aanDaniël van Schoonderwoerd den Bezemer

Publicatiedatum: 31 januari 2003

Elke week stellen we vijf vragen aan een gemeenteraadslid. De eerste vier worden willekeurig gekozen uit een lijst van vragen die mede door Leidse burgers is samengesteld. De gemeenteraad bestaat uit 39 mensen die lid zijn van verschillende politieke partijen. Samen bepalen zij de grote lijnen van het beleid en controleren zij of Burgemeester en Wethouders de stad goed besturen. Deze week: Daniël van Schoonderwoerd den Bezemer.

Naam: Daniël van Schoonderwoerd den Bezemer

Leeftijd: 57

Beroep: was horeca-exploitant

In de raad sinds: maart 2002

Politieke partij: Leefbaar Leiden

Daniël van Schoonderwoerd den Bezemer

Prullenbakken meer gebruiken. Foto: Wim van Noort

Hoe denkt u over het Leidse parkeerbeleid?

Het is zo dat Leidenaren massaal gewezen moesten worden op de mogelijkheid van parkeergarages, want die werden veel te weinig gebruikt. Dit dringt langzaam door, maar er zit denk ik wel verbetering in. De binnenstad moet autoluw blijven, voor de wandelaars. Maar dat de parkeerrestrictie nu wordt uitgebreid tot voorbij de Singels, daar heb ik wel moeite mee.

Overigens is Leefbaar Leiden voorstander van het kosteloos parkeren voor de Leidse ingezetenen.

Vindt u Leiden een schone stad?

De laatste tijd zit er zeker verbetering in het schoonmaken door de dienst Milieu en Beheer, maar er zijn nog steeds in bepaalde wijken mensen die hun vuilniszakken over het balkon gooien. En op het station wordt er vaak door mensen een papiertje of een servetje weggegooid, zonder op de vuilnisbakken te letten. Ik snap wel dat het kan gebeuren als je een kroketje aan het eten bent, maar ik vind het toch een gebrek aan beschaving. Kijk, zo erg als in Hong Kong, waar zware boetes worden gegeven als je iets op straat gooit, hoeft nu ook weer niet, maar het moet toch wat vroeger aangeleerd worden dat het niet netjes is om te doen.

Waar heeft u een hekel aan?

Minachting voor de medemens. Er zijn mensen die op de maatschappelijke ladder omhooggevallen zijn en dan op andere mensen neer gaan kijken. Daar heb ik een vreselijke hekel aan. Ik zie dat veel in mijn omgeving, ook in de politiek. Er heerst een wat kille bestuurscultuur op het stadhuis, waarbij niet iedereen elkaar groet. Dan voel je je net alsof je het huis van een ander binnenloopt. Wat mij betreft kan dat allemaal wat vriendelijker.

Hoe besteedt u uw vrije tijd?

Ik ben niet zo'n sporter ofzo. Ik rijd een paar dagen per week voor Tafeltje Dekje, dat doe ik al zo'n tien jaar. Dat geeft echt invulling aan mijn dag. Dan hoor je ook de verhalen van mensen die niet meer uit huis komen, daar bouw je een relatie mee op. Je merkt dan hoe eenzaam sommige mensen zijn. Ik probeer zoveel mogelijk voor hen te doen.

Wat wilt u de Stadskrantlezers verder nog vertellen?

Iets dat ik de lezer wil meegeven is: heb respect voor elkaar,wees verdraagzaam. Laten we er met zijn allen voor zorgdragen dat de Randstad niet nog verder volgebouwd wordt, we moeten ervan doordrongen raken dat mens en natuur van elkaar afhankelijk zijn.

Deze pagina is gewijzigd op 31-01-2003

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie