Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Persberichten regiopolitie Friesland 31-01-2003

Datum nieuwsfeit: 31-01-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten
Korps: Friesland, plaats: Fryslân 31-01-2003
Politieberichten van 30/01 (13.00 uur) t/m 31/01 (07.00 uur)

Nij Beets: dodelijke aanrijding
Op donderdag, om 13.45 uur, kwam Lucie Langhout (61 jaar) op de Tolhekbuurt om het leven tijdens een aanrijding tussen een personenauto en een bestelauto. De overledene was passagier van een personenauto die bestuurd werd door een 23- jarige inwoonster van Nij Beets. De automobiliste raakte gewond en werd met rug- en schouderletsel naar het ziekenhuis Nij Smellinge te Drachten gebracht. Zij kon na behandeling in het ziekenhuis naar huis. De bestuurder van de bestelauto, een 35- jarige Burgumer werd opgenomen in het Drachtster ziekenhuis met elleboogletsel en gescheurde enkelbanden. De automobiliste was door het gladde wegdek de controle over het voertuig verloren. De auto draaide naar de andere weghelft en botste tegen een bestelauto. Gedurende de afhandeling van de aanrijding werd het verkeer omgeleid. Beide voertuigen werden afgevoerd door een takeldienst. Het bureau ongevallenanalyse stelt een onderzoek in.

Fryslân: diverse aanrijdingen
Aldeboarn: op vrijdagochtend, 02.20 uur, raakten twee personen gewond tijdens een aanrijding op de Beetsterdyk. Twee 23- jarige Leeuwarders werden met onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar de ziekenhuizen Drachten en Heerenveen. De automobilist reed in de richting van Nij Beets. Door het gladde wegdek raakte de auto in de slip en kwam op de kop in de sloot terecht. Het voertuig werd afgevoerd door een sleepdienst.

Makkum: vrijdagochtend vond om 05.30 uur een eenzijdige aanrijding plaats aan de Workumerdijk. Er raakte niemand gewond. De bestuurder, een 21- jarige Bolswarder, werd tijdens het rijden afgeleid door een omvallende tas toen hij vlak na de rotonde een bocht nam. Hij wilde de tas pakken, reed rechtdoor en kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De auto werd weggesleept door een bergingsbedrijf.

Wolvega: donderdagavond omstreeks 17.25 uur ontstond een aanrijding tussen een personenauto en een geparkeerd voertuig op de Lycklamaweg. Er waren geen gewonden. Beide auto s liepen geringe schade op.

Heerenveen: donderdag ontstond een kop-staart aanrijding tussen twee personenautos op de afrit A7 Wolvega. Niemand raakte gewond. Tijdens het in- uitvoegen kon een van de twee bestuurders niet meer op tijd remmen. Beide voertuigen liepen geringe blikschade op.

A7 Joure: donderdag ontstond om 15.30 uur een aanrijding met twee bestelautos op de rotonde, afslag Lemmer. Er waren geen gewonden. Een van de voertuigen reed op de rotonde, afslag richting Lemmer. De andere auto kwam uit de afslag Joure en wilde de rotonde oprijden waarop de aanrijding ontstond. Beide voertuigen werden weggesleept door een bergingsbedrijf.

Hurdegaryp: donderdagmiddag, om 15.20, kwamen twee personenautos met elkaar in botsing op de Rijksstraatweg. Er raakte niemand gewond. Beide voertuigen liepen lichte materiele schade op.

Drachten: op donderdagmiddag omstreeks 14.00 uur moest een bestelauto weggesleept worden na een glijpartij. Niemand raakte gewond. Ter hoogte van de rijksweg N31, afslag Drachten, verloor de bestuurder de controle over het voertuig op de afrit. Door het gladde wegdek kwam het voertuig in de berm terecht waarbij twee verkeersborden werden geraakt. De bestelauto werd afgevoerd door een takeldienst.

Sumar: donderdagmiddag ontstond een aanrijding op de Solcamastraat tussen twee personenautos. Er waren geen gewonden. Waarschijnlijk was het gladde wegdek de oorzaak van de aanrijding. Beide voertuigen liepen aanzienlijke schade op.

Beetsterzwaag: auto-inbraak
In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een geparkeerde auto aan de Achter de Hiemen. Er werd een radio/cd-speler gestolen. Men kwam binnen door verbreking van een autoruit. Aangifte werd gedaan door een 56- jarige inwoner van Beetsterzwaag.

Heerenveen: onwel
Donderdagmiddag, omstreeks 14.20 uur, kreeg de politie een melding van een onwelwording aan de Trambaan. Het slachtoffer, een 21- jarige Heerenveense, was onwel geworden nadat ze gevallen was. Ze werd per ambulance naar het ziekenhuis te Heerenveen gebracht. De vrouw kon na behandeling naar huis.

Fryslân: alcohol en het verkeer
De volgende bestuurders zijn betrapt op het rijden onder invloed. Achtereenvolgens tijd en plaats, personalia, uitslag, rijverbod, voertuig en eventuele bijzonderheden.

Dongjum: 20.30 uur, Van Goslingastraat, 59-jarige inwoner van de gemeente Franekeradeel, 485 ug/l, rijverbod 5 uur, automobilist.

Luinjeberd: vrijdag 00.55 uur, Aengwirderweg, 34- jarige inwoner van de gemeente Heerenveen, 480 ug/l, rijverbod 4 uur, automobilist.

Sneek: vrijdag 01.00 uur, Monnikstraat, 35- jarige inwoner van Sneek, 240 ug/l, rijverbod 1 uur, automobilist.

Bolsward: vrijdag, 01.30 uur, Eekwerdlaan, 21- jarige inwoner van de gemeente Heerenveen, 235 ug/l, rijverbod 1 uur, automobilist.

Leeuwarden: vrijdag 03.25 uur, Hoeksterend, 20- jarige inwoner van Heerenveen, 570 ug/l, rijverbod 6 uren, automobilist, tevens proces-verbaal voor rijden tijdens rij-ontzegging.

Heerenveen: vrijdag 03.45 uur, K.R. Poststraat, 25- jarige inwoner van Enschede, 415 ug/l, rijverbod 4 uur, automobilist.

Drachten: vernieling, verdachte aangehouden
Vrijdag, om 01.15 uur, werd een verdachte aangehouden aan de Zuidkade. De man, een 25- jarige inwoner van Drachten had een winkelruit ingetrapt van 2 x 2 m. De oorzaak van de vernieling was alcohol in combinatie met medicijnen. De verdachte werd meegenomen naar het bureau en werd na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: autodief aangehouden
Donderdagavond werd om 22.45 uur een verdachte aangehouden aan de Goudenregenstraat. De verdachte, een 38- jarige Leeuwarder reed in een gestolen auto. Ook de kentekenplaten die op de auto zaten bleken gestolen te zijn. De kentekenplaten waren op 29 januari weggenomen van een auto die geparkeerd stond bij een carpoolplaats te Winsum. De auto bleek gestolen te zijn in Leeuwarden. De politie kwam de verdachte op het spoor doordat hij op 29 januari zich had schuldig gemaakt aan winkeldiefstal te Scharnegoutum. Hierbij werd hij betrapt en wist te ontkomen. Hij reed daar toen weg in het gestolen voertuig. Op 30 januari maakte de verdachte zich wederom schuldig aan een winkeldiefstal. In een supermarkt in de Bilgaardpassage nam hij 28 pondspakken koffie weg. Diezelfde avond werd de verdachte rijdend in de auto aangetroffen en aangehouden. De gestolen auto en de gestolen kentekenplaten werden in beslag genomen. De verdachte werd ingesloten en moet nog gehoord worden.

Heerenveen: inbraak vrachtwagen
In de nacht van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een geparkeerde vrachtwagen met aanhanger aan de Trambaan. Er werden ongeveer 100 kazen gestolen van 4,5 kg. p. stuk. Men kwam binnen door verbreking van het slot van de aanhanger. Er werd aangifte gedaan door 37- jarige inwoner van Heerenveen.

Drachten: inbraak kantoor
Op vrijdagochtend kreeg de politie om 05.30 uur een melding van een inbraak bij een notariskantoor aan de Stationsweg. Er werden twee flat-screens meegenomen. Men kwam binnen door verbreking van een ruit. Aangifte werd gedaan door een 48- jarige inwoner van Beetsterzwaag.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie