Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Situatie op Maluku

Datum nieuwsfeit: 01-02-2003
Bron: Paulien Joel-Parera
Zoek soortgelijke berichtenSituatie Maluku

30-01-2003 Bom ontpoft in Hila In Hila, dusun Wamua een moslimdorp in het noorden van eiland Ambon is gisteren een bom ontploft waarbij 8 mensen zijn komen te overlijden. De bom van 1 meter lang is afkomstig uit de Japanse oorlog. Bewoners van Hila (allemaal vissers) hebben de bom opgegraven en naar het strand gebracht. Daar hebben zij geprobeerd de bom door midden te zagen, met het doel deze te gebruiken voor de visvangst. Namen slachtoffers: 1. La Sutima (37) 2. Beang Fakuma (50) 3. Umar alias Amin (26) 4. Mat Soge (40) 5. Udin alias Dino (43) 6. La Intan (40) 7. La Uju (27) 8. Kasim (24)

30-01-2003 Jaffar Umar Thalib / FKM Alex Manuputty Gisteren is Jaffar Umar Thalib vrijgesproken. FKM leider Alex Manuputty en Sammy Waeleruny krijgen 3 jaar gevangenistraf. Beiden verblijven nog steeds in Ambon en zijn niet van plan naar Jakarta te gaan.

31-01-2003. Strengere regels "surat izin khusus" PDS Penguasa Darurat Sipil = Civile Noodtoestand heeft een team samengesteld die de taak zal hebben om alle aanvragen voor de SIK = "surat izin khusus" voor de Internationale hulporganisaties en familiebezoeken te bestuderen. Voorheen worden de aanvragen door 1 a 2 personen binnen de PDS behandeld. Reden van deze wijziging is dat veel Molukkers die naar de Molukken gaan, niet volgens de bestaande regels naar binnen zijn gekomen.

meer nieuws hierover volgt

Ambon. 31-01-2003

Paulien Joel-Parera
(joel@ambon.wasantara.net.id)
Charly Parera (pareradekker@home.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie