Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politiebericht Utrecht: District Eemland noord 01-02-2003

Datum nieuwsfeit: 01-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten
Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 1-02-2003 Persberichten district Eemland noord, 11.00 uur

Lastige bestuurder aangehouden

BAARN- Op vrijdagavond omstreeks 22.50 uur heeft de politie een 22-jarige Belgische bestuurder aangehouden. De man was er vandoor gegaan toen de politie hem staande wilde houden voor een controle.

Agenten reden over de Prins Hendriklaan, toen zij bijna werden aangereden door de 22-jarige bestuurder. Deze kwam achteruit rijden vanuit de Spoorstraat. Agenten zagen dat alle ramen dichtgevroren zaten en dat de man niet handsfree aan het bellen was. Toen zij de bestuurder wilden controleren, ging hij er als een speer vandoor. Hierop werd de achtervolging ingezet, over de Spoorstraat via de Leerstraat naar de Javalaan. De 22-jarige verdachte voerde zijn snelheid hevig op tijdens de achtervolging. Op de Javalaan sloeg de man linksaf en verliet vervolgens zijn auto.

Tijdens een onderzoek in de nabije omgeving werd de man lopend in de buurt aangetroffen. Hij bekende direct de bestuurder te zijn geweest. Agenten hielden de verdachte aan en brachten hem over naar het bureau. Hier ontving de verdachte 3 boetes voor het negeren van een stopteken, niet handsfree bellen en het overtreden van de maximum snelheid.

Dronken bestuurder aangehouden

SOEST- Op zaterdagmorgen omstreeks 05.30 uur heeft de politie een 30-jarige man uit Amersfoort aangehouden. De man reed op een opgevoerd motorvoertuig en had tevens teveel gedronken.

Agenten zagen de verdachte op een motorfiets op de kerkstraat rijden, richting de Birkstraat. Op de rotonde reed de bestuurder links tegen het verkeer in. Hierop hebben agenten de achtervolging ingezet. De verdachte deed het licht van zijn motorfiets uit en probeerde er vandoor te gaan. Hij kon echter al snel worden klem gereden.

De verdachte reed op een motorfiets met een cilinder van 90 cc. Zijn motor was voorzien van een bromfietsplaatje. De man had geen motorrijbewijs en het voertuig was niet verzekerd. Agenten constateerden een sterke alcohollucht bij de man en lieten hem daarom een blaastest afleggen. Deze wees uit dat de man teveel had gedronken. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier gaf een ademanalyse aan dat man 540 ug/l in zijn lichaam had. Het voertuig is in beslag genomen en tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie