Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Persberichten Regiopolitie Groningen 01-02-2003

Datum nieuwsfeit: 01-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Korps: Groningen, plaats: Diverse 1-02-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 1 februari 2003

Groningen: inbreker aangehouden
De politie heeft vrijdagnacht op de Osloweg in Groningen een 34-jarige inbreker aangehouden. De man, een inwoner van Groningen, stond bij de komst van de politie juist bij een kantoor waarvan, zoals later bleek, een bovenraam was opengebroken. De man zette het bij het zien van de politie op een lopen, maar kon even later worden ingerekend. Hij bekende dat hij had ingebroken in een auto achter het genoemde kantoor. Vermoedelijk was hij juist van plan om het kantoor binnen te gaan. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: inbreker studentenwoning aangehouden Op aanwijzing van een getuige heeft de politie vrijdagavond een 55-jarige Stadjer aangehouden die kort daarvoor vermoedelijk in een studentenwoning aan de Nieuwe Kerkhof in Groningen was binnengeslopen De betreffende bewoner was niet thuis toen de man in de kamer werd gezien. Vermoedelijk is hij via de flippermethode naar binnengegaan De deur zat namelijk niet op het nachtslot en er waren geen braaksporen aanwezig. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: bezoeker discotheek aangehouden voor bezit wapen Een 24-jarige bezoeker van een discotheek aan de Gelkingestraat in Groningen is vrijdagnacht door de portiers aangehouden. De man bleek in het bezit van een schietballpoint waarmee hij lichtkogeltjes kon afschieten. Het wapen werd ontdekt toen de man door de detectiepoort ging. De politie heeft de verdachte, een inwoner van Stadskanaal, voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: automobilist onder invloed van cocaïne De politie heeft vrijdagnacht in Corpus den Hoorn na een lange achtervolging rond de stad een 25-jarige automobilist uit Groningen aangehouden die onder invloed was van cocaïne. De man heeft bloed afgegeven voor vaststelling van de hoeveelheid in zijn bloed. De politie gaf de betreffende automobilist op de Eikenlaan een stopteken. Hij voldeed hier niet aan en probeerde met grote snelheid aan de controle te ontkomen. Hij reed via het Hoendiep naar de westelijke ringweg waar hij een snelheid bereikte van bijna 160 km/u. Vervolgens ging het via de Paterswoldseweg naar de Hoornseweg waar hij met behulp van een andere politiepatrouille kon worden aangehouden. Onderweg negeerde betrokkene een paar keer het rode licht. De man is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat hij geen rijbewijs had. Hij had een zakje cocaïne bij zich en verklaarde dat hij daarvan een hoeveelheid had ingenomen. De cocaïne werd in beslag genomen. Zijn auto werd aan het politiebureau gesteld. De man is na verhoor weer op vrije voeten gestel. De politie maakt een uitgebreid proces-verbaal op.

Groningen: rijbewijs ingenomen
De politie heeft vrijdag het rijbewijs van een 44-jarige Stadjer ingevorderd. De man reed met zijn personenauto met een snelheid van 132 km/u over de Plataanlaan. Ter plaatse mocht hij slechts 70 km/u. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: bestuurder gestolen auto moest nog 28 dagen zitten Een 24-jarige inwoner van Noordbroek is vrijdagmiddag op de Watermanstraat in Groningen aangehouden, omdat hij in een gestolen auto reed. Naast hem in de auto bleek de eigenaar van de auto te zitten, een 35-jarige inwoner van Groningen. De auto was een jaar geleden al gestolen, zo bleek uit het onderzoek. De eigenaar verklaarde dat hij de auto tegen een normaal bedrag had gekocht van een kennis. Dit wordt nog nader door de politie onderzocht. De chauffeur bleek voor te komen in het politieregister. Hij moest nog een boete betalen van 750 euro. Omdat hij geen geld bij zich had is hij ingesloten in een politiecel. Als vervangende hechtenis moet hij 28 dagen celstraf ondergaan. De auto is in beslag genomen.

Alcohol en verkeer
Vrijdagavond en nacht zijn er weer diverse alcohol controles geweest. Op de Paterswoldseweg. in Groningen is een 39-jarige Aduarder bekeurd voor het rijden in zijn personenauto met 1 promille alcohol in zijn bloed. Een 29-jarige automobilist uit Schildwolde overkwam dit op de Pelsterstraat in Groningen. Hij had 1.1. promille. Een 36-jarige Stadjer werd op de Noorderhaven gecontroleerd. Hij reed in zijn personenauto met 0.9 promille alcohol in het bloed. Een ander Stadjer had bedacht dat een 33-jarige vriend beter kon rijden, omdat hij zelf zwaar onder invloed was. De vriend bleek echter geen rijbewijs te hebben. Hij is op de Beneluxweg gecontroleerd en moest de auto laten staan. Een 60-jarige Stadjer werd op de Prinsesseweg in Groningen aangehouden met 0.9 promille. Op de M.V. Evers-Dijkhuizenlaan in Spijk werd een 44-jarige inwoner van Delfzijl bekeurd voor 1.3 promille. In Winschoten werd proces-verbaal opgemaakt tegen een 31-jarige inwoner van Nieuwe Pekela. Hij reed met zijn personenauto over de Grintweg waar een politiesurveillance constateerde dat hij dat deed met 0.7 promille alcohol in zijn bloed. Hetzelfde promillage had een 31-jarige inwoonster van Muntendam. Zij werd gecontroleerd op de Middenweg in haar woonplaats. In Bellingwolde viel een 42-jarige inwoner van die plaats op door op de Koloniesweg diverse keren in de berm te rijden. Hij bleek 0.6 promille alcohol in zijn bloed te hebben.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie