Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politiebericht Flevoland 01-02-2003

Datum nieuwsfeit: 01-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten
Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 1-02-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, tel. 0651401952

Aanrijding met letsel
BANT Op de kruising van de Oosterringweg met het Friesche Pad in Bant verleende vrijdagmiddag een 47-jarige automobilist uit Kuinre geen voorrang aan een 73-jarige automobilist uit Creil. Alhoewel de aanrijding plaatsvond met matige snelheid, moesten de automobilist uit Creil en zijn 70-jarige echtgenote door de brandweer uit hun auto bevrijd worden. Beiden zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. De afrit van de A6 is ruim dertig minuten afgesloten geweest in verband met het onderzoek en het vrij maken van de rijbaan van de Oosterringweg.

ALMERE Op de Noorderleedeweg vond in de nacht van vrijdag op zaterdag een eenzijdig ongeval plaats. Een 57-jarige automobilist uit Weesp verloor op een gegeven moment in een bocht de macht over het stuur. Hij botste vervolgens tegen een lantaarnpaal en kwam uiteindelijk tegen een boom tot stilstand. De brandweer heeft het slachtoffer uit de auto bevrijd. De bestuurder is met onbekend letsel vervoerd naar het AMC ziekenhuis in Amsterdam. Agenten vermoeden dat de man teveel gedronken had. In verband met zijn letsel kon men de verdachte niet laten blazen en was het ook niet mogelijk een bloedproef af te nemen.

Overval
ALMERE Op het C. van Eesterenplein is vrijdagmorgen voor openingstijd een supermarkt overvallen door twee onbekende mannen. Ze drongen de winkel binnen op het moment dat een leverancier het filiaal bezocht. Vervolgens bedreigden ze een aantal personeelsleden met op een vuurwapen lijkend voorwerp, waarna een medewerker de kluis moest openen. De overvallers hebben vervolgens met een onbekend geldbedrag het pand verlaten. De technische recherche werd ingeschakeld en er werd direct gestart met een buurtonderzoek. Ook is een aantal getuigen gehoord. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.

Aanhouding
ALMERE Een 12-jarige jongen uit Almere is vrijdagmiddag op het Stadhuisplein aangehouden, omdat hij wordt verdacht van bedreiging van een 9-jarige jongen uit Almere. Laatstgenoemde stond donderdagmiddag op dezelfde locatie met een groepje te wachten op de bus. Op een gegeven moment kwam de verdachte in zijn buurt en bedreigde hem met een zakmes. Daarbij werd de 9-jarige gesommeerd om geld af te geven. Dit kon hij de 12-jarige niet geven, waarna de jongen van negen jaar de bus instapte. Vervolgens werd aangifte gedaan en toen bleek dat de 9-jarige al eerder bedreigd was door de 12-jarige Almeerder. De politie wist onder meer door het signalement, in de middaguren de verdachte op het Stadhuisplein aan te houden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau, waar hij na verhoor weer werd heengezonden. De komende dagen zal blijken wat er met de 12-jarige jongen gaat gebeuren.

LELYSTAD Een 20-jarige man uit Lelystad is vrijdagmiddag aangehouden in zijn woning aan De Wold, omdat hij een 16-jarige jongen uit Lelystad bedreigd zou hebben met een op een steekwapen lijkend voorwerp. De aanleiding ligt in de familiaire sfeer. Toen de 16-jarige jongen de woning bezocht, werd hij voor het huis door de 20-jarige man bedreigd met een steekwapen. De politie hield de verdachte aan en nam niet alleen het wapen in kwestie, maar ook nog een ander steekwapen in beslag. De man werd overgebracht naar het politiebureau, waar hij in verzekering gesteld werd.

Op de Neringweg hield de politie vrijdagavond een auto staande, omdat het achterlicht niet werkte. In het voertuig zaten twee mannen uit Lelystad van 18 en 19 jaar. Toen het raam werd geopend, roken agenten een wietgeur. Op basis van de opiumwet werd de auto doorzocht. Agenten troffen in de wagen een kruisboog aan. De twee werden voor verder verhoor meegenomen naar het politiebureau en daarna weer heengezonden. De kruisboog werd in beslag genomen.

De politie was vrijdagnacht ter plaatse voor een uitgaansgelegenheid aan de Middenweg. Daar was een 14-jarig meisje gevallen. In het Zuiderzeeziekenhuis breek dat ze haar been had gebroken. Toen agenten daar waren, werden ze aangesproken door een 19-jarige man uit Diemen. Hij verklaarde dat hij werd bedreigd door een groep onbekende personen. Op een gegeven moment begonnen omstanders zich ermee te bemoeien, waarna agenten assistentie inriepen. Tijdens de daaropvolgende schermutselingen probeerde een 26-jarige man uit Amersfoort een halsketting te ontvreemden van de 19-jarige man. Hij werd daarop aangehouden. De 19-jarige man ging vervolgens in een politieauto zitten. Toen een agent hem daaruit wilde verwijderde, belemmerde een 17-jarige jongen uit Amersfoort dat. Ook die jongen werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verder verhoor.

Straatroven
ALMERE Op de Krokusstraat in de buurt van de Vergeetmenietstraat in Almere is vrijdag aan het begin van de middag, een 10-jarige jongen uit Almere bedreigd. Hij fietste ter hoogte van die locatie en zag een groepje jongens staan. Hij werd zonder reden van de fiets geduwd en moest onder bedreiging van vermoedelijk een zakmes geld afgeven. Dat had hij niet, waarna op een gegeven moment een onbekende man getuige was van het voorval. Die sprak de jongens aan. Hierna gingen ze er lopend richting de brug vandoor.

Op de Hendrick Avercampstraat werd een 37-jarige Almeerse vrijdag aan het begin van de avond voor haar woning beroofd. Ze stond in de buurt van haar auto, waarna plotseling haar schoudertas door twee onbekende mannen op een fiets, werd weggenomen. De twee verdachten gingen er vervolgens vandoor. In haar tas zaten diverse spullen, waaronder autopapieren en een portemonnee.

Een 28-jarige Almeerder moest vrijdagavond aan de Oorweg ter hoogte van het busstation onder bedreiging van een vermoedelijk een steekwapen, zijn geld en pinpas afstaan. De verdachten, twee mannen, gingen er vervolgens vandoor.

Alcohol
ALMERE Op de Braakmankreek trof de politie vrijdagavond een 24-jarige Almeerder aan, die naast zijn auto zou liggen en nergens meer op reageerde. De man, die in het gezelschap verkeerde van een 29-jarige plaatsgenoot, werd door de politie overgebracht naar het politiebureau. Daar werd hij ter ontnuchtering ingesloten. Ook de 29-jarige Almeerder, die verklaarde gereden te hebben, verkeerde onder invloed van alcohol. Hij moest op het bureau blazen en werd daarna weer heengezonden.

Op de Evenaar werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een 39-jarige Almeerder onder invloed van alcohol, liggend op de rijbaan aangetroffen. Ook hij werd meegenomen naar het bureau, waar hij de nacht doorbracht om zijn roes uit te slapen.

LELYSTAD Op de Torenvalkweg moest vrijdagnacht een 20-jarige automobilist uit Schoorl blazen, omdat vermoed werd dat hij deelnam aan het verkeer met teveel alcohol op. Na ademanalyse bleek de man een promillage te hebben van 1,2. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur en werd daarna weer heengezonden.

Op de Kamp werd diezelfde nacht een 47-jarige man uit Lelystad aangehouden, omdat hij met teveel drank op achter het stuur zat. Hij had een promillage van 0,8. De man kan, ook al omdat hij al eerder veroordeeld is voor hetzelfde misdrijf, een boete tegemoet zien.

Winkeldiefstal
ZEEWOLDE Een 11-jarige jongen uit Zeewolde is vrijdagmiddag aangehouden in een supermarkt aan de Kerkstraat. Hij had een aantal goederen meegenomen zonder te betalen. Aangezien hij al eerdere malen betrapt te zijn op winkeldiefstal, wordt binnenkort duidelijk wat er met hem gaat gebeuren.

DRONTEN Een 19-jarige man uit Meppel werd vrijdagmiddag aangehouden. Hij had diverse goederen weggenomen uit een winkel aan De Rede, zonder deze te betalen. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Met een boete op zak, werd hij weer vrijgelaten.

Vernieling
LELYSTAD Aan De Schouw zijn vrijdagavond en vrijdagnacht vernielingen gepleegd aan geparkeerde autos. Zo werden in totaal van elf autos één of meerdere banden lekgestoken en van een andere wagen werd een spiegel vernield. Een 18-jarige Lelystedeling en een 58-jarige plaatsgenoot hebben inmiddels aangifte gedaan. De politie heeft mede daardoor inmiddels een idee wie de vermoedelijke dader(s) is of zijn.

Verlichtingscontrole
DRONTEN Op de Gangboord werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een verlichtingscontrole bij autos uitgevoerd. In totaal twaalf automobilisten kregen een waarschuwing, omdat de verlichting van hun wagen niet in orde was. Twee fietsers werden bekeurd, omdat ze onverlicht op de weg in plaats van het fietspad reden.

Getuigen gezocht
LELYSTAD Een 14-jarige meisje uit Lelystad is donderdagochtend in de Botter lastig gevallen door een voor haar bekende jongen. Hiervan is aangifte bij de politie gedaan. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen van dit voorval. Zij kunnen zich melden bij de recherche van Lelystad-West (op het bureau Zijpestein of via 0900-8844).

Vechtpartij
EMMELOORD De politie kreeg vrijdagavond een melding dat er een vechtpartij gaande zou zijn op De Deel. Eenmaal ter plaatse troffen agenten niets aan, wel werd duidelijk dat het ging om een groep van zon tien meisjes die een onbekend slachtoffer hadden belaagd. Die betreffende persoon is er vervolgens vandoor gegaan. Op de Lange Nering werd de groep aangetroffen. Voor de zekerheid werden de namen genoteerd, mocht het slachtoffer nog aangifte willen doen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie