Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politiebericht Brabant Zuid-Oost: Eindhoven e.o 02-02-2003

Datum nieuwsfeit: 02-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 2-02-2003 Persbericht van zondag 2 februari 2003

Berichten uit de regio

Deurne: Diefstal personenauto
Een Mercedes-Benz, type 25D, kleur zwart, voorzien van het kenteken ZK-10-DT, is vrijdag tussen 21.00 uur en 22.30 uur weggenomen van de Martinetstraat.

Eindhoven: Diefstal personenauto
Vanaf de Cavallilaan is tussen vrijdagavond 23.00 uur en zaterdagmorgen 08,30 uur een personenauto, merk Opel, type Kadett, kleur wit, voorzien van het kenteken TZ-58-JR, weggenomen.

Milheeze: Inbraak woningen
In twee woningen, een aan de Bocht en een aan het Kerkeind is zaterdag ingebroken. In twee ander woningen aan het Kerkeind en een woning aan de Bocht is gepoogd in te breken. In alle gevallen werd aan de achterzijde van de woningen getracht binnen te komen. Bij de twee woningen waar men binnen is geweest heeft men geld, sleutels en een fototoestel meegenomen.

Deurne: Inbraak in een bedrijf
Tussen vrijdagavond 21.00 uur en zaterdagmiddag 14.00 uur is er ingebroken in een bedrijf aan de Kerkstraat. Een etalageruit van het pand werd vernield. Uit het bedrijf zijn ongeveer 16 bronzen kunstvoorwerpen weggenomen met een waarde tussen de 49 en 675 euro.

Valkenswaard: Aanhouding
Een 58-jarige inwoner van Valkenswaard is zaterdagmiddag om 14.00 uur in zijn woonplaats aangehouden. Tijdens een onderzoek in een opslagplaats van de verdachte trof de politie er vier pallets met digitale cameras aan die op 19 januari 2003 in Tilburg als gestolen waren opgegeven. De verdachte is overgebracht naar het bureau en korte tijd later overgedragen aan de politie Tilburg voor nader onderzoek. De cameras zijn inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Geldrop: Zakkenrollen
Zaterdagmiddag is een 60-jarige vrouw uit Geldrop het slachtoffer geworden van een zakkenroller. De portemonnaie van de vrouw, met daarin ongeveer 50 euro, werd vermoedelijk op de Heuvel, uit haar tas weggenomen

Eindhoven: Gewapende overval
Zaterdagavond omstreeks 22.15 uur is er door, drie gemaskerde en met vuurwapens gewapende mannen van ongeveer 20 jaar oud, een overval gepleegd op een woning aan de Pieter Stockmanslaan. De bewoners moesten onder dreiging van een vuurwapen en een mes de hun geld afgeven en een kluisje openmaken. Hierna verdwenen de daders, met medeneming van een nog niet nader te noemen buit, in de richting van het Van Lenneppark.

Helmond: Aanhouding na vernieling en brandstichting Zondagmorgen om 00.51 uur zijn er op de Klaproosstraat twee Helmondse jongens van 16 en 17 jaar aangehouden. Zij worden ervan verdacht kort ervoor een brandje te hebben gesticht en vernielingen te hebben gepleegd in enkele in aanbouw zijn de woningen aan de Margrietstraat. De verdachten zijn overgebracht en voor onderzoek ingesloten. De ouders zijn in kennis gesteld.

Eindhoven: Aanhouding na vernieling
Op de Jan van Lieshoutstraat is zondagmorgen om 00.36 uur een 31-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor een deuk in een personenauto te hebben geschopt en een koplamp te hebben vernield. Getuigen hadden dit gezien en de politie gewaarschuwd. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau.

Veldhoven: Onder invloed
Een 17-jarige bromfietser uit Veldhoven is vanmorgen om 00.50 uur op de Oude Kerkstraat aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de jongeman zijn voertuig bestuurde terwijl hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 0.75 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur.

Hapert: Aanhouding na mishandeling
Vanmorgen om 02.29 uur is in Hapert een 37-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht kort ervoor zijn 37-jarige vrouw te hebben mishandeld. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Helmond: Aanhouding na vernieling
Een 22-jarige inwoner van Helmond, die even daarvoor een ruit van een horecagelegenheid aan de Havenweg had vernield, is om 01.55 uur op de Havenweg door een portier aangehouden en overgedragen aan de politie. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Eindhoven: Aanhoudingen na vernieling en mishandeling Op de Dommelstraat is vanmorgen om 02.55 uur een 28-jarige Eindhovenaar aangehouden als verdacht van vernieling van een taxi. De 43-jarige taxichauffeur is aangehouden omdat hij de verdachte, na de vernieling, had mishandeld. Zij zijn overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Reusel: Aanhouding na mishandeling politieman
Zondagmorgen om 03.05 uur is op de Wilhelminalaan een 16-jarige inwoner van Hapert aangehouden. De jongeman had kort ervoor een politieman, die wilde bemiddelen bij een opstootje, een kopstoot gegeven en hem diverse malen geschopt. De verdachte is onder hevig verzet aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij voor onderzoek is ingesloten en inverzekering gesteld.

Eindhoven: Aanhouding na belediging
Vanmorgen om 04.04 uur is op het Stationsplein een 23-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man kwam naar de politie omdat hij in een horeca gelegenheid op zijn gezicht was geslagen. Onderzoek door de politie leverde op dat moment geen verdachte op. Het slachtoffer was het daar niet mee eens en riep luidkeels beledigingen aan het adres van de politiemensen. Toen deze hem verzochten zich te verwijderen begon de man nog harder te schelden. Hierop is hij aangehouden en op het bureau ingesloten.

Eindhoven:Zakkenrollers onder invloed
Bij controle van een personenauto die op de Fellenoord door het rode licht was gereden rook de politie alcohol. Bij onderzoek bleek dat de bestuurder, een 23-jarige inwoner van Helmond, had gedronken. Hij is om 04.20 uur aangehouden. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1,05 promille aan. Toen de man naast de auto stond gooide hij enkele bankpasjes weg. Deze bleken van diefstal afkomstig te zijn. In de auto trof de politie een houten knuppel aan. De inzittende van de auto, een 33-jarige inwoner van Eindhoven, verklaarde dat de auto zijn eigendom was is aangehouden wegens het bezit van een slagwapen. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Aanhoudingen na vernieling
Op de Mauritslaan zijn vanmorgen om 04.45 uur een 17-jarige inwoner van Helmond en een 16-jarige inwoner van Mierlo aangehouden. Zij worden ervan verdacht kort ervoor met sneeuwballen een ruit van een woning aan de Mauritslaan te hebben vernield. De verdachten zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Eindhoven: Aanhouding na mishandeling
Vanmorgen om 03.45 uur is op het Stationsplein een 45-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht even daarvoor bij ongeregeldheden een politieman vanachter bij de keel te hebben gegrepen en deze te hebben dichtgedrukt. De verdachte is overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Reusel: Aanhouding na vernieling ruit
Zondagmorgen om 07.50 uur is in een woning in Reusel een 21-jarige inwoner van Reusel aangehouden. De man wordt ervan verdacht eerder op de avond een ruit van een woning aan de Lange Voren te hebben vernield. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Helmond: Inbraak in bedrijf
Tussen zondagmorgen 08.55 uur en 09.95 uur is er een inbraak gepleegd in een bedrijf aan de Lage Dijk. Aan de voorzijde van het pand werden twee ruiten vernield waarna uit het pand twee flatscreen monitoren werden weggenomen.

Helmond: Diefstal personenauto
Vanaf de Mathijs Vermeulenstraat is tussen zaterdagmiddag 16.30 uur en zondagmorgen 11.45 uur een personenauto, merk Mercedes Benz, type 180, kleur beige, voorzien van het kenteken HT-HB-67, weggenomen.

Helmond: Inbraak in een bedrijf
In een bedrijf aan de Nijverheidsweg is tussen zaterdagavond 18.30 uur en zondagmorgen 01.30 uur ingebroken. Men kwam het pand binnen door vernieling van een ruit aan de voorzijde. Uit het bedrijf zijn 20 dekbedovertrekken weggenomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie