Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Cadeaus voor valentijnsdag bij Sotheby's

SOTHEBY'S
Press Release

CADEAUS VOOR VALENTIJNSDAG

Zondag 2 februari 2003 om 15.00 uur bij Sotheby's

VALENTIJNSDAG is een van de meest romantische dagen van het jaar waarop geliefden en vrienden door middel van persoonlijke geschenken hun genegenheid laten blijken. Om u te helpen bij de moeilijk taak een bijzonder geschenk uit te kiezen, organiseert Sotheby's Amsterdam op zondag 2 februari 2002 weer een veiling van Juwelen, Zilver en Horloges, speciaal bijeengebracht voor deze bijzondere dag.

Sinds mensenheugenis zijn de onvergankelijkheid van goud en de hardheid van edelstenen symbolisch geweest voor de duurzame eigenschappen van ware liefde. Door de eeuwen heen werden om deze redenen juwelen ter geschenke gegeven om verlovingen en huwelijken luister bij te zetten. Het is een mooie traditie, die nog steeds in ere wordt gehouden en elk jaar wordt gevierd op Valentijnsdag.

Juwelen symboliseren liefde, respect en waardering. Soms als een nadrukkelijke boodschap in de vorm van een hart. Soms wat subtieler, bijvoorbeeld een geboortesteen, edelstenen die een jubileum symboliseren of alliance ringen. Of gewoon een mooi sieraad dat gekoesterd wordt in de wetenschap dat je geliefde er veel tijd aan besteed heeft om juist dat speciale sieraad te kiezen.

Ook parels hebben een bijzondere emotionele boodschap. In de Griekse en Romeinse mythologie is de parel symbool van Aphrodite / Venus, en daarmee van liefde en huwelijk. Een fraai geschenk is een paar oorhangers, ieder bezet met een briljant en daaronder een grijze Zuidzee parel (EUR600 - 800).

De veiling biedt een keur aan mooie en aantrekkelijke geschenken, zoals bijvoorbeeld een 18 karaats geelgouden gourmet armband, bezet met cabochon geslepen saffieren afgewisseld met briljant geslepen diamanten (EUR600 - 800), een brede, met briljanten bezette, gescharnierde gouden armband, met aan de voorzijde een scarabee (EUR700-900), een briljanten armband, voorzien van bloemmotieven (EUR250-350), een bloemvormige broche, bezet met diverse gekleurde edelstenen en briljant geslepen diamanten (EUR400 - 600) of een ronde opengewerkte, met briljanten bezette hanger/broche en bijbehorende oorknoppen (EUR750 - 950).

En voor de man in uw leven zijn er bijzondere geschenken als mooie manchetknopen of horloges. Met één van de fraaie polshorloges is hij altijd op tijd voor een romantische afspraak.

Kijkdagen: vrijdag 31 januari en zaterdag 1 februari 10-16 uur, zondag 2 februari 10-14 uur
Veiling: zondag 2 februari 2002 om 15 uur (zilver, juwelen horloges) maandag 3 februari om 14 en 19 uur: porselein en glas, meubelen en decoraties

Beeldmateriaal is beschikbaar en kan per email worden toegestuurd.

Met vriendelijke groet,

Diana Ridderikhoff

Press Office / Marketing
Sotheby's Amsterdam
T. +31 20 550 2205 F +31 20 550 2310
E: diana.ridderikhoff@sothebys.com


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie