Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Lezing over het ontstaan van het landschap Leiden

Datum nieuwsfeit: 02-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Persbericht

Lezing over het ontstaan van het landschap Leiden

Publicatiedatum: 28 januari 2003

Op zondag 2 februari van 13.30-14.15uur is er in het bezoekerscentrum `het Reigersbos' in polderpark Cronesteyn een lezing over het ontstaan van het landschap in en rond Leiden. De lezing sluit aan bij de nieuwe tentoonstelling `Parels in het landschap' die momenteel te zien is in `het Reigerbos'.

Het landschap zoals we dat nu kennen met de strandwallen, oeverwallen en veenweides is terug te voeren op de geologische geschiedenis van onze streek. De mensen vestigden zich op de stevige grond en gingen later de moerassige delen ontginnen. Rond Leiden liggen mooie plekjes met hoge natuurwaarde, maar ook met cultuurhistorische waarde. Ook in polderpark Cronesteyn zijn de geologische geschiedenis en de ontginningen van het gebied in de Middeleeuwen nog terug te vinden. De lezing wordt gegeven door Marian Kathmann van de afdeling Natuur- en Milieueducatie Leiden.

De tentoonstelling `Parels in het landschap' in het bezoekerscentrum `het Reigerbos' is een dubbeltentoonstelling. Een deel bestaat uit schilderijen en bronzen beelden van Ap van Doorn.

Het andere deel zijn impressies in foto's, kaarten en teksten van twee landschapstochten rond Leiden.

Bezoekerscentrum `het Reigerbos' is elke zondag van 14.00-16.00 uur geopend en eventueel op aanvraag bij beheerder Ger Sloos, tel. (071) 576 98 05. Via dit nummer is ook informatie verkrijgbaar over de mogelijkheid van een toelichting en/of excursie bij de tentoonstelling. In `het Reigersbos' kunnen bezoekers natuurlijk ook terecht voor koffie/thee en limonade.

Het Reigersbos is alleen per voet of fiets te bereiken vanuit het fietspad langs het Kanaal en het `Polderpad'. Auto's kunnen geparkeerd worden in de omgeving van de voet/fietsersbrug over het Kanaal of bij de volkstuinen aan de Vrouwenweg.

Deze pagina is gewijzigd op 28-01-2003

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie