Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 02-02-2003

Datum nieuwsfeit: 02-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten
Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 2-02-2003 Limburg Zuid; alcohol en verkeer (RKey; 12.00 u) Zondag, 2 februari 2003

Limburg Zuid

Limburg-Zuid; alcohol en verkeer
De politie heeft bij controles tijdens surveillances dit weekend een aantal automobilisten betrapt die onder invloed hun autos bestuurden. Op de Markt in Maastricht botste zaterdagmorgen omstreeks 05.15 uur een 37-jarige automobilist uit Aken (D) met zijn auto tegen een betonnen paaltje. Na ademanalyse bleek dat de Duitser tweemaal zoveel alcohol in zijn bloed (ruim 1 promille) had dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5).
Het rijden door het rode verkeerslicht op de kruising Wilhelminasingel/Hoogbrugplein in Maastricht en het slingerende rijgedrag van een 53-jarige automobilist uit Berg en Terblijt trok zaterdag op zondagnacht op de aandacht van de politie. Bij controle bleek de man onder invloed achter het stuur van zijn auto te zitten. Ademanalyse; tussen de 0,9 en 1 promille alcohol in zijn bloed. Bij controle en na ademanalyse vrijdag op zaterdagnacht op de Groene Boord in Heerlen van een 31-jarige automobilist uit Brunssum bleek die tussen 0,9 en 1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Ook een 25-jarige automobilist uit Simpelveld bleek zondagmorgenvroeg bij controle op de Sittarderweg in Heerlen onder invloed achter het stuur van zijn auto te zitten. Ademanalyse; ruim 1,1 promille alcohol in zijn bloed. Een rijbewijs ?, dat heeft hij niet. Het slingerende rijgedrag vrijdag op zaterdagnacht op de Hamstraat in Kerkrade van een 51-jarige automobilist uit Heerlen, trok de aandacht van de politie. Controle en ademanalyse; hij bleek tweemaal zoveel alcohol in zijn bloed te hebben (ruim 1 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan.
Afgelopen nacht, zaterdag op zondagnacht vond een aanrijding plaats op de Rijksweg Noord in Sittard. Een 27-jarige automobilist uit Sittard botste met zijn auto, toen hij wilde wegrijden vanuit parkeerstand, tegen een andere auto. Bleek dat de man onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de Sittardenaar ruim 1,8 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.
Uiteraard kregen alle verdachten een rijverbod opgelegd en maakt de politie proces-verbaal tegen hen op.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie