Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Parket verhoogt loon met 2,5 procent

Datum nieuwsfeit: 03-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

FNV BOUW

Parket verhoogt loon met 2,5 procent

De 1.400 werknemers in de Parket krijgen dit jaar 2,5 procent loonsverbetering: 1,5 procent op 1 april en 1 procent op 1 oktober. Dat zijn VPL, Alliance, FNV Bouw en Hout- en Bouwbond CNV op maandag 3 februari overeengekomen.

De CAO-onderhandelingen stonden sterk in het teken van een nieuwe pensioenregeling voor de VPL-bedrijven. Die gaan over van het pensioenfonds detailhandel naar het pensioenfonds wonen. Werknemers gaan erop vooruit: ze hebben nu recht op prepensioen. Ze gaan wel iets meer premie betalen; voor werkgevers valt de rekening nog iets hoger uit. Werkgevers hebben al hun verslechterings-voorstellen van tafel gehaald. In dat licht hebben de bonden hun overige CAO-voorstellen laten vallen. Wel worden onkostenvergoedingen verhoogd en geldt de loonsverhoging tot een bepaald maximum ook voor administratief commercieel en leidinggevend personeel.

Voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie