Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Samenstelling 2e ambassadeursnetwerk

Datum nieuwsfeit: 03-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Sociale Zaken Directie Coördinatie en Werkgelegenheid Emancipatiebeleid

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer Postbus 90801 2509 LV Den Haag der Staten-Generaal Anna van Hannoverstraat 4 Binnenhof 1a Telefoon (070) 333 44 44 2513 AA `s-GRAVENHAGE Telefax (070) 333 40 49

Uw brief Ons kenmerk DCE 03/8195/TK

Onderwerp Datum Samenstelling 2e ambassadeursnetwerk 3 februari 2003

Mede namens de waarnemend minister van Economische Zaken, drs. J.F. Hoogervorst, heb ik het genoegen u te informeren over de samenstelling van het 2e Ambassadeursnetwerk `Doorbreking van het glazen plafond'. U vindt het overzicht van de leden in de bijlage.

Het eerste ambassadeursnetwerk is er in geslaagd om binnen en buiten het bedrijfsleven de aandacht te vestigen op de noodzaak om de doorstroming van vrouwen naar hogere functies te bevorderen. Ook het tweede netwerk zal weer een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de publiciteit voor deze kwestie. Daarnaast zullen de leden zich committeren aan de uitvoering van drie concrete actiepunten. Ik ben verheugd dat opnieuw een groep van prominente vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en de overheid zich actief wil inzetten voor de balans tussen mannen en vrouwen in de hogere regionen van de arbeidsmarkt.

Het ambassadeursnetwerk zal gedurende een jaar actief zijn. Over de actiepunten en resultaten zult u te zijnertijd worden geïnformeerd.

De Staatssecretaris van Sociale Zaken
en Werkgelegenheid,

(Khee Liang Phoa)

 

Bijlage
Overzicht leden Ambassadeursnetwerk 2003

Naam Organisatie Functie Voorzitter
Dhr. drs. G.J. Cerfontaine Schiphol Group President en CEO Leden
Mw. mr. R.M. Bergkamp Ministerie van LNV Directeur Generaal Dhr. M. Beuving Korps Landelijke Politiediensten Hoofdcommissaris en Voorzitter Raad van Hoofdcommissarissen Dhr. drs. W. Biewinga RA Deloitte & Touche CEO Dhr. mr. M.J. Cohen Gemeente Amsterdam Burgemeester Dhr. H.G. Dijkgraaf Shell Nederland B.V. President-Directeur Mw. dr. J.C.M. van Eijndhoven Erasmus Universiteit Rotterdam Voorzitter College van Bestuur Dhr. B. Fehmers IBM CEO Dhr. ing. R. van Gelder Boskalis Voorzitter Raad van Bestuur Dhr. mr. F.C.A. van Haasteren Randstad Holding NV Concerndirecteur Sociale en Algemene Zaken Dhr. drs. N.W. Hoek Delta Lloyd NV Voorzitter Raad van Bestuur Mw. ir. J.M. Leemhuis-Stout Voorzitter NVZ Vereniging van Ziekenhuizen Dhr. J.G.A. Rijnierse Sodexho Directievoorzitter Dhr. A.J. Aan de Stegge O2 CEO Dhr. K. Stigter NAM BV Directeur Mw. G. Veersma Arcadis Nederland BV Directeur HR Nederland Dhr. ir. C.J. Vriesman Staatsbosbeheer Directeur Dhr. dr. A.H.E.M. Wellink De Nederlandsche Bank President Dhr. mr. G.H.N.L. van Woerkom
ANWB Directeur

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie