Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politiebericht A'dam Amstelland 03-02-2003

Datum nieuwsfeit: 03-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Dodelijke schietpartij: 1 arrestatie

3-2-2003. Vannacht kort na twee uur overleed in een woning in Diemen-Centrum de 39-jarige bewoonster aan de gevolgen van een schietpartij. Een 47-jarige man werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij dit misdrijf. In de woning werd een vuurwapen aangetroffen. Over het motief en/of de toedracht is nog niets bekend. De recherche onderzoekt de zaak.

---

Verwarde man verwondt vader

3-2-2003. Zondagochtend rond kwart voor elf heeft een verwarde man zijn vader verwond met een mes en brand gesticht op een zolder. Het voorval speelde zich af in een woning aan de Admiraal de Ruyterweg. De vader is met verwondingen aan zijn handen en een arm naar een ziekenhuis overgebracht. De verwarde man is aangehouden.
---

14-jarige autodief gepakt
3-2-2003. Zaterdagavond viel een 14-jarige autodief op de Ruysdaelkade door de mand toen hij ging tanken. Politiemensen zagen de jeugdige bestuurder bij het tankstation. Hij viel op door zijn lengte en zeer jeugdige uiterlijk. Toen de agenten hem wilden controleren, ging hij er vandoor. Een korte achtervolging was genoeg om de jongen te achterhalen. De auto bleek gestolen. De autodief werd aangehouden en ingesloten.

---

Dode door slippende auto

3-2-2003. Zaterdagmiddag is een 66-jarige voetganger die op het trottoir zijn hond uitliet, overleden aan de gevolgen van een aanrijding. De bestuurder van een taxibusje raakte op de trambaan van de Ruyschstraat in een slip, raakte de voetganger en kwam tegen een gevel tot stilstand. Het slachtoffer raakte tussen gevel en auto beklemd. Hij bezweek ter plekke aan zijn verwondingen. De taxichauffeur werd aangehouden. Er was geen sprake van alcoholgebruik. Hij is na verhoor heengezonden. De ongevallendienst van de Verkeerspolitie onderzoekt de aanrijding.

---

Stormramkraak op juwelier

Een juwelier in Aalsmeer is in de nacht van 26 op 27 januari rond tien voor vier overvallen. De gehele voorpui van het pand werd eruit geramd door een tot stormram omgebouwde auto. De dieven maakten een aanzienlijke hoeveelheid juwelen buit. Het gaat vermoedelijk om drie verdachten. Van hen is verder geen signalement bekend. De politie van het wijkteam Aalsmeer is op zoek naar mogelijke getuigen, zij kunnen bellen met: 0900-8844.
Nieuwe kentekenplaten
30-1-2003. Autobezitters en motorrijders opgelet! Per 1 februari 2003 moeten alle oude gele kentekenplaten zijn vervangen door nieuwe GAIK-kentekenplaten. Nieuwe auto's en APK-gekeurde voertuigen zijn meestal al voorzien van deze platen, dus dat levert geen probleem op. Voor motoren ligt dat echter anders. Deze voertuigen kennen geen APK en dus moet u als eigenaar zelf alert zijn op het tijdig aanschaffen van nieuwe platen. Meer over de nieuwe kentekenplaten leest op de site van de Rijksdienst voor het Wegverkeer.
Auto tegen boom
3-2-2003. Op de Diemerpolderweg raakte zaterdag rond het middaguur een 42-jarige automobiliste in een slip en ramde een boom. Haar auto kantelde en zij raakte bekneld. Twee andere inzittenden wisten op eigen kracht het voertuig te verlaten. Zij kwamen er zonder kleerscheuren vanaf. De bestuurster werd door de brandweer bevrijd. Na behandeling in een ziekenhuis mocht zij naar huis.
---

Meterkast in brand

3-2-2003. Zondagochtend rond halftwee brak brand uit in de meterkast van een woning aan de Keizersgracht. De bewoners waren niet thuis. De brand heeft een woonkamer en het bovenliggende dak beschadigd. De buren van de onderliggende etage werden tijdelijk geëvacueerd. Het bluswater veroorzaakte in het perceel waterschade aan alle woningen.
---

Twee drugsdoden

3-2-2003. Het afgelopen weekend werden in Amsterdam twee drugsdoden aangetroffen. In een hotel in de binnenstad vond personeel zaterdagochtend het levenloze lichaam van een 22-jarige Duitser. In Amsterdam-Oost vonden voorbijgangers in de nacht van zaterdag op zondag op straat het stoffelijk overschot van een 33-jarige Amsterdammer. Beiden bleken door een overdosis drugs om het leven te zijn gekomen.
Volontairs gezocht
Wilt u een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en veiligheid in Amsterdam en omgeving? Het regiokorps Amsterdam-Amstelland zoekt volontairs.
Grote alchoholcontrole
3-2-2003. Vrijdagavond en zaterdagochtend heeft een grote alcoholcontrole plaatsgevonden op diverse locaties in Amsterdam. Deze controle maakte deel uit van een provinciale alcoholcontrole. Er werden 2326 bestuurders aan een blaastest onderworpen. Daarvan werden er 38 aangehouden, 33 van hen hadden teveel gedronken. Twee alcomobilisten moesten hun rijbewijs inleveren. Twee bestuurders waren niet in het bezit van een rijbewijs. Een bestuurder negeerde een stopteken en vluchtte weg. Na een achtervolging kon hij worden aangehouden. De auto waarin hij reed, bleek gestolen te zijn. Opvallend was de aanhouding van een rij-instructeur en zijn cursist, beide bleken alcohol te hebben gedronken. In een van de gecontroleerde autos werd een boksbeugel aangetroffen, deze werd in beslag genomen. De eigenaar kreeg een proces-verbaal.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie