Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politiebericht Flevoland 03-02-2003

Datum nieuwsfeit: 03-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten
Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 3-02-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, tel. 06-5140 1952

Vernieling bus
ALMERE Twee onbekende jongens hebben zondagmiddag op de busbaan ter hoogte van de Middelburgweg een voorwerp tegen een stadsbus gegooid. Vermoedelijk gaat het om een fles, die door de jongens van buiten tegen rechterkant van de bus werd gegooid. Het voorwerp vloog door de ruit en kwam aan de andere kant er weer uit. Daardoor ontstonden er glassplinters, waardoor een passagier en de buschauffeur onder het glas kwamen te zitten. Zo ver bekend raakte niemand gewond. De verdachten gingen er vervolgens rennend vandoor. Agenten gingen meteen ter plaatse, maar troffen het tweetal niet aan. Wel heeft de politie de beschikking over een signalement.

Alcohol
LELYSTAD Op de Ketelmeerstraat werd zondagmorgen een 46-jarige bestuurder uit Lelystad staande gehouden. De APK van zijn auto bleek te zijn verlopen. Agenten vermoedden bovendien dat de man had gedronken. Zijn ademanalyse wees een promillage uit van 1,1. Aangezien het de tweede keer was in korte tijd, kan de man een hoge boete tegemoet zien. Na verhoor werd hij heengezonden.

Aanhouding
LELYSTAD Een 35-jarige Almeerder is zondagavond aangehouden. De bestuurder werd eerder die avond staande gehouden, in verband met een alcoholcontrole op de Zuigerplasdreef. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Vervolgens werd hij aangehouden. Daarbij gedroeg hij zich zeer agressief. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek zijn rijbewijs niet mee geldig te zijn, bovendien had hij nog een aantal boetes openstaan. Op een gegeven moment wilde hij het politiebureau verlaten, maar agenten beletten hem dit. Daarbij ontstond een worsteling en uiteindelijk werd pepperspray gebruikt. Uiteindelijk kon de man ingesloten worden.

DRONTEN Op de Munstmeesterdreef kon de politie zondagmiddag drie jongens uit Dronten aanhouden (12, 14 en 14 jaar), omdat ze een fiets een aantal malen van een viaduct naar beneden hadden gegooid. Na verhoor werden ze weer heengezonden.

Aanrijding met letsel
RUTTEN Op de Lemsterweg vond zondagmiddag een aanrijding plaats. Een 46-jarige man uit Emmeloord reed op die weg en kwam vermoedelijk door de gladheid in de rechterberm terecht. Hij maakte een stuurcorrectie en raakte op de rijbaan vervolgens in de slip. Daardoor kwam hij met de rechterachterzijde tegen een boom aan, om vervolgens weer op de rijbaan uiteindelijk tot stilstand te komen. De man kwam zelfstandig uit het voertuig, maar zijn toestand verslechterde, waarna hij door de ambulance met onbekend letsel vervoerd werd naar de Isala klinieken, locatie Sophia.

Aanrijdingen door gladheid
EMMELOORD De politie kreeg in de nacht van zondag op maandag melding van gladheid op de A6. Ter hoogte van het samenkomen van de A6 en de N50 vonden twee aanrijdingen plaats, met alleen materiële schade. Het betrof twee eenzijdige aanrijdingen. Door de politie werden de strooidiensten gewaarschuwd en de op- en afritten in de buurt bewaakt om te voorkomen dat er meer ongelukken zouden plaatsvinden. Ook werd geadviseerd aan automobilisten om hun snelheid aan te passen aan de weersomstandigheden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie