Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Restauratie panden Professor Tulpstraat Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 03-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Stadsdeel Amsterdam Centrum
Zoek soortgelijke berichten

Restauratie panden Professor Tulpstraat
---

De negentiende eeuwse panden in de Professor Tulpstraat op nummer 2 t/m 12 en 5 t/m 15 worden herbouwd of gerestaureerd. Hiertoe heeft de eigenaar van de panden, Delta Lloyd, in nauwe samenwerking met Stadsherstel besloten.

Restauratie

De panden op de nummers 2 t/m 8, die op de gemeentelijke monumentenlijst staan, worden gerestaureerd. Hiervan neemt Delta Lloyd het zeer brede pand op nummer 2 voor zijn rekening. In samenwerking met Stadsherstel en Delta Lloyd worden de panden op nummer 4, 6 en 8 gerestaureerd en de panden op nummer 10 en 12 in originele staat herbouwd. Daarnaast neemt Delta Lloyd de herstelwerkzaamheden voor panden op nummer 5 tot en met 15 voor zijn rekening. De panden op nummer 4 en 6 met hun waardevolle joods-historische interieuronderdelen worden zoveel mogelijk teruggebracht in de staat waarin ze verkeerden, na een verbouwing in 1920. Ook wordt er een dakkoepel gebouwd die op de oorspronkelijke tekening is te zien, maar waarvan niet zeker is of deze er daadwerkelijk heeft gestaan.

Slechte staat

Gezien de slechte bouwkundige staat stonden al deze panden op de nominatie om gesloopt te worden en plaats te maken voor nieuwbouw. Dankzij de inzet van buurtbewoners en andere organisaties werd door Delta Lloyd in samenwerking met Stadsherstel en de toenmalige Dienst Binnenstad (nu: het stadsdeel Amsterdam-Centrum) besloten om de panden te behouden en tot herstel over te gaan. Helaas waren de panden op de nummers 10 en 12 inmiddels al ernstig verzakt. Na gemeentelijk onderzoek en twee contra-expertises bleek dat sloop de enige oplossing was, vandaar dat deze nu herbouwd gaan worden.

Officiële startsein

Op vrijdag 31 januari a.s. zal mevrouw Els Iping, wethouder Bouwen en Wonen van het stadsdeel Amsterdam-Centrum, het officiële startsein geven voor de restauratie van de historische panden in de Professor Tulpstraat.

Publicatiedatum: 30 januari 2003

Dit is een gezamenlijk persbericht van Stadsherstel, Delta Lloyd en het stadsdeel Amsterdam-Centrum

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie