Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Gemeente Almere ondersteunt sportkeuze jongeren

Datum nieuwsfeit: 03-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Almere
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Almere

Gemeente ondersteunt sportkeuze jongeren

Drie VO scholen (de Meergronden, het Oostvaarderscollege en het Baken Park) organiseren momenteel het Sportoriëntatie en keuze programma (SOK) voor leerlingen van 14 t/m 17 jaar. Het SOK-programma wil jongeren stimuleren om te gaan sporten bij een sportvereniging. De gemeente Almere vergoedt uit het budget impuls breedtesport - voor elke deelnemer de helft van de kosten, de school vergoedt de andere helft.

Het Oostvaarderscollege biedt jongeren uit 5 HAVO en VWO de kans om kennis te maken met: streetdance, tennis, wielrennen en schermen. In januari is ook 4 HAVO en VWO van start gegaan en zij kunnen o.a. kiezen uit: fitness, squash en steps. De jongeren bezoeken buiten schooltijd verplicht lessen bij een sportaanbieder. De leerlingen zijn erg enthousiast over deze vorm van sportoriëntatie. De combinatie van leuke, trendy sporten buiten de reguliere lessen slaat goed aan.

De Meergronden biedt fitness, watersport en squash aan. De fitnesslessen worden op school gegeven en voor squash gaan de leerlingen naar het squashcentrum. Voor het watersportproject wordt de waterskibaan gebruikt om de eerste beginselen van het waterskiën te leren. Verder kunnen de jongeren kiezen uit: surfen, zeilen, kanoën, roeien en duiken. In de winter kan er gekozen worden voor indoorsporten, zoals: spinnen, tae-bo, biljarten, stijldansen, karate. Maar ook voor: rugby, American football en handbal.

De resultaten en ervaringen van het SOK-project worden aan het begin van elk schooljaar in samenwerking met scholen en sportaanbieders geëvalueerd. De evaluatie is aan het begin van het schooljaar en per sportonderdeel. Het SOK-project valt onder de Breedtesportimpuls door dit project probeert het ministerie van VWS en de gemeente Almere de jeugd te stimuleren om te gaan sporten. Is uw vereniging nog niet betrokken bij dit project, maar wel geïnteresseerd? Neemt u dan contact op met Sportloket Almere, (036 549 16 04)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie