Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politieberichten Midden- en West Brabant 03-02-2003

Datum nieuwsfeit: 03-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Midden- en West Brabant
Zoek soortgelijke berichten
Politieberichten district Breda

3 februari 2003

18e Aanhouding voor beroving

BREDA: De politie heeft in het onderzoek naar berovingen vandaag een 18e verdachte aangehouden. Het gaat om een Bredase jongen van 17 jaar, die wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij de beroving op de Jan Darkennisstraat van een man uit Ridderkerk, die via een chatbox naar Breda was gelokt. De verdachte is in verzekering gesteld. Het onderzoek naar de berovingen is nog steeds niet afgerond.

Man aangehouden in gestolen auto

BREDA: De politie heeft een 26 jarige Bredanaar aangehouden, die in een Mercedes Benz Cabrio reed, die als gestolen stond opgegeven. Volgens de bestuurder had hij de auto van een vriend gekregen, maar was de auto niet gestolen. De verdachte is aangehouden.

De Bredase verdachte blijft bij hoog en bij laag beweren dat hij de sportauto van zijn vriend heeft gekregen met de autopapieren en één autosleutel erbij. De politie onderzoekt het onduidelijke verhaal. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Auto is in beslag genomen.

Inbraak in school en bedrijven

BREDA: Bij een school aan de Terheijdenseweg, een bedrijf aan de Charles Petitweg en Doornboslaan zijn enkele computers en flatscreens weggenomen. Omvang schade is niet bekend.

Aantreffen uitgebrande auto

BREDA: Op de zandvlakte van het kadettenkamp aan de Valkenstraat is een uitgebrande Volkswagen Golf aangetroffen. Nog niet bekend is wat het chassisnummer en het kenteken van de auto is.

Rijders onder invloed gepakt

BREDA: De politie heeft gisterenavond kort achter elkaar twee automobilisten op de Claudius Prinsenlaan in Breda bekeurd, omdat ze te veel hadden gedronken. Een 53 jarige Bredanaar ging op de bon, omdat hij rond de 1 o/00 had gedronken. De bestuurder gebruikte medicijnen en verklaarde 5 glazen bier op te hebben. Een 30 jarige Roosendaler dronk een glaasje minder en had een promillage van rond 0,9 o/oo. Deze verklaarde geen medicijnen te gebruiken. Beide mannen kregen een rijverbod en een proces-verbaal.

Aanrijdingen met doorrijding

KLUNDERT: Vond op zondag 2 februari een aanrijding met doorrijding plaats op de van Puttenstraat te Klundert. Aldaar was iemand bezig vanuit zijn auto goederen te halen toen iemand anders rakelings langs de auto reed en daarbij de auto raakte. De geparkeerd staande auto liep over de gehele zijde een kras op. De bestuurder van de andere auto reed gewoon door. Aan de hand van het opgenomen kenteken zal de politie de bestuurder achterhalen.

Op zondagavond 2 februari vond eveneens een aanrijding met doorrijding plaats te Willemstad aan de Stadsedijk. Een onbekend gebleven bestuurder in vermoedelijk een rode auto, is op de linker weghelft gekomen en heeft toen daar een geparkeerd staande auto geramd. De geparkeerd staande auto liep aanzienlijke schade op en moest worden getakeld. Van de doorgereden auto is niets bekend geworden, dan dat deze ook behoorlijk wat schade moet hebben.

Aanhouding van verdachten voor vernieling

ZEVENBERGEN: Vanmorgen omstreeks 05.00 uur zijn twee jongens uit Zevenbergen aangehouden voor vernieling van een garagedeur aan de Langenoordstraat in die plaats. Het zijn jongens van respectievelijk 17 en 19 jaar. Tijdens het verhoor heeft een van hen bekend ook in meerdere auto`s te hebben ingebroken en spiegels te hebben vernield. De twee jongens zijn nu ingesloten voor verder onderzoek naar nog meer vernielingen en inbraken in auto`s in Zevenbergen.

Diefstal kaarsengeld uit kapel

ZEVENBERGEN: Vandaag is bij de politie aangifte gedaan van diefstal van geld uit een bakje voor kaarsen in een kapel aan de Pastoor van Kessellaan te Zevenbergen. Op zondag 2 februari was `s morgens het geldkistje nog afgesloten, maar later op de dag is deze open aangetroffen. Van de dader(s) ontbreekt tot nu toe elk spoor.

Bron: R.v.Kuik

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie