Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

TIE publiceert jaarverslag 2002

Datum nieuwsfeit: 04-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Tie Holding NV
Zoek soortgelijke berichten

Tie Holding NV

TIE PUBLICEERT JAARVERSLAG 2002

dinsdag, 4 februari, 2003

Amsterdam

Het aan de Amsterdamse beurs Euronext genoteerde B2B-integratie-softwarebedrijf TIE Holding ('TIE') maakt hierbij bekend dat het jaarverslag over het boekjaar 2002 (1 oktober 2001 t/m 30 september 2002) is gecontroleerd door accountantskantoor Ernst & Young. Het verslag zal vandaag worden gepubliceerd op de corporate website van TIE. De jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van TIE staat in de agenda op 25 februari a.s. in Amsterdam.

Het jaarverslag is vanaf vandaag te lezen op www.TIEglobal.com. De gedrukte versie is vanaf 10 februari a.s. verkrijgbaar. Deze week zal de agenda voor de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering worden gepubliceerd in de landelijke pers. De vergadering zal plaatsvinden op woensdag 25 februari a.s. om 15.00 uur op het hoofdkantoor van TIE in Amsterdam (Schiphol-Rijk). De resultaten van het 1e kwartaal van het huidige boekjaar zullen bovendien op dezelfde dag worden bekendgemaakt om 8.30 uur.

2002 was het jaar waarin de kosten nauwlettend in de gaten werden gehouden. In 2001 voerde de onderneming al een reorganisatie door en kwam met een herziene strategie om het boekjaar 2002 in een meer stabiele omgeving in te gaan.

Kort na de start van dit boekjaar bleek echter dat de ontwikkelingen rondom 11 september ernstige gevolgen hadden op de zakelijke omgeving, vooral in de Verenigde Staten. Omdat de onderneming maar net operationele winst had geboekt, zag het management de noodzaak in om kosten verder te reduceren en de uitgaven in lijn te brengen met de omzet. Om dit te bereiken voerde het management twee operaties uit om kosten te besparen, in oktober 2001 en februari 2002, beide in de Verenigde Staten.

De consequenties van het reduceren van het personeelsbestand waren lagere omzetdoelstellingen in combinatie met een lager uitgavenniveau. Hoewel de onderneming werd geconfronteerd met moeilijke marktomstandigheden gedurende het gehele jaar, wist TIE zich vast te houden aan de belangrijkste doelstelling om het gehele jaar EBITDA positief te blijven. Tegelijkertijd ging TIE door met het ontwikkelingen van nieuwe software om haar positie als leider in B2B integratie te behouden.

De directie is van mening dat de combinatie van een voldoende kaspositie en een goede positionering, vooral in het lagere segment van de markt, en de stabiele financiële situatie de noodzakelijke ingrediënten zijn voor een jaar waarin zowel de omzet als de resultaten zullen verbeteren.

Uitgaande van het huidige operationele plan, de recente plaatsing van nieuwe aandelen en het extra werkkapitaal, is TIE ervan overtuigd over voldoende geld en investeringsmogelijkheden te beschikken om de activiteiten te financieren. Voor alle duidelijkheid vindt het management van TIE het passend om te benadrukken dat er echter geen garantie is dat de huidige eisen die aan de kaspositie worden gesteld niet boven het verwachte niveau uitstijgen, of dat TIE voldoende omzet weet te behalen om de activiteiten te bekostigen zonder nieuwe additionele geldbronnen aan te boren.

Bovendien verricht TIE haar activiteiten met name vanuit Europa. Dit betekent dat de koersschommelingen van de dollar vergeleken met de euro van invloed is. Ook kunnen de huidige wereldwijde economische en politieke omstandigheden een negatief effect hebben op de toekomstige activiteiten en de aandeelhouderswaarde van TIE.

Voor 2003 verwacht het management meer cash flow te genereren door een meer gerichte focus op efficiënte eCommerce-oplossingen in het goedkopere segment van de markt in de Verenigde Staten en Europa. Wat betreft de marktomstandigheden verwacht de onderneming een toename van de markt in Europa en de Verenigde Staten in het lagere en het midden segment van de markt. Dit wordt veroorzaakt door een verschuiving van de vraag van complexe naar meer goedkopere en flexibelere eCommerce-oplossingen.

Profiel TIE

TIE is een internationaal B2B integratiesoftwarebedrijf, opgericht in 1987 en genoteerd aan de Euronext in Amsterdam in de NextEconomy Index. TIE voorziet haar vestigingen en verkooppunten in de gehele wereld van hoogwaardige software-toepassingen en diepgaande kennis. Deze lokale service-providers helpen bedrijven om elektronisch zaken te doen zodat ze hun zakelijke processen efficiënter en effectiever kunnen laten verlopen en bovendien fors kunnen besparen op de kosten. TIE's belangrijkste software-toepassing is de 'Enterprise Portal Framework' (EPF). EPF stelt bedrijven in staat om de processen van de back office te integreren met die van hun zakenpartners, en om alle productinformatie te beheersen. Omdat de toepassingen van TIE zijn gebaseerd op zowel jarenlange ervaring met EDI als XML, kunnen de klanten van TIE hiervan de vruchten plukken. TIE heeft en brede klantenkring in Nederland, België en Verenigde Staten en is een belangrijke speler in Europa, Zuid-Amerika en Azië.

Voor Informatie:

TIE Holding N.V.
Dick Raman, President & CEO
Beech Avenue 180
1119 PS AMSTERDAM (Schiphol- Rijk)
Tel: +31-20-658 99 03
Fax: +31-20-658 99 02
e-mail: (info@TIEglobal.com)

Website: www.TIEglobal.com

© TIE Holding NV, 2001. All rights reserved.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie