Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Symposium Mamma Medea in Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 04-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Technische Universiteit Eindhoven

Agenda / Studium Generale

4 februari/ theateruitstapje 17.30 uur, Bourlaschouwburg Antwerpen

Mamma Medea

Medea, koningsdochter en toverprinses uit het verre Kolchis, wordt verliefd op Jason, een Griekse held. Met het schip de Argo en zijn makkers, de Argonauten, was hij onderweg om het Gulden Vlies te veroveren. Medea helpt hem daarbij. Ze breekt met haar familie en volgt Jason naar het verre Griekenland. Het begin van een nachtmerrie...
Tom Lanoye heeft deze bekende Griekse tragedie herschreven. Hij maakte van Jason en Medea twee gelijkwaardige partners zonder hen te ontdoen van hun eigenaardigheden. Tegelijkertijd is hun relatie ook een clash van twee culturen, twee continenten.
Han Kerckhoffs en Els Dottermans, in de regie van Gerard-Jan Rijnders, vertolken de rollen van Jason en Medea, die leven volgens het oude Homerische principe dat je je vrienden moet liefhebben en je vijanden moet liquideren. Deelname aan deze excursie kost 10 euro (compleet arrangement).

Inschrijven bij Bureau Studium Generale, kamer 2.02 Auditorium. Het aantal kaarten is beperkt!
Contactpersoon Corine Bolwerk, (c.j.c.b.bolwerk@tue.nl) , tel. 2475348. Vertrek vanaf het Auditorium omstreeks 17.30 uur. Thuiskomst onbekend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie