Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Expositie en lezing Mantelzorg in gemeente Smallingerland

Datum nieuwsfeit: 04-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Smallingerland
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Smallingerland

Agenda

Expositie en lezing Mantelzorg
4 februari 2003

In Nederland komt driekwart van alle zorg voor rekening van de mantelzorg: 1,3 miljoen mensen zorgen voor hun zieke familieleden of vrienden, vaak jarenlang. De meeste mensen kiezen er niet voor om mantelzorger te worden, maar rollen er vanzelf in. De zorg voor een zieke valt dikwijls niet mee. Er wordt voortdurend een beroep op de verzorgende gedaan, en veel mensen hebben er meer dan een dagtaak aan. Snipperdagen opnemen kan niet zomaar, en sociale contacten om eens van je af te praten worden minder talrijk naarmate de zorgsituatie langer duurt. Het komt dan ook geregeld voor dat de mantelzorger last krijgt van een depressie. De overheid hecht een groot belang aan mantelzorg, omdat hulpbehoevenden er langer zelfstandig door kunnen blijven wonen. Daarom wordt er geld uitgetrokken om mantelzorgers tegemoet te komen, onder andere in de vorm van vervanging, begeleiding en onkostenvergoeding.

Van 1 tot en met 8 februari is er in de bibliotheek de tentoonstelling "Herkenning en erkenning van de Mantelzorg".
Op dinsdag 4 februari van 19.30 tot 21.30 uur kunnen belangstellenden de lezing "Mantelzorg in ontwikkeling" bijwonen. Hierin geeft de heer IJsbrand van der Krieke van de Landelijke Organisatie van Mantelzorgers. Mevrouw Bep Visser staat hem als deskundige van de Coördinatie Vrijwillige Thuishulp en Mantelzorg terzijde. Als vervolg op de lezing kan men bij de Thuiszorg de cursus "Ziekenverzorging thuis" volgen.
De toegang voor expositie en lezing is gratis; kaarten kunnen besteld worden via telefoon, website of klantenservice van de bibliotheek. Bel voor meer informatie mevrouw Bep Visser, tel. 0512 581981.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie