Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Gemeente Breda ondersteunt Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen

Datum nieuwsfeit: 04-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Breda
Zoek soortgelijke berichten
Persberichten

04-02-2003

Gemeente Breda ondersteunt Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Breda

De Gemeente Breda is bereid de Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Breda de komende jaren financieel te ondersteunen bij het terugdringen van criminaliteit op bedrijventerreinen. Het gaat in de periode 2002 tot en met 2005 om een jaarlijkse bijdrage van e 8.000,-. De reden voor de ondersteuning is dat ondernemers veiligheid zien als één van de belangrijkste factoren voor de kwaliteit van een vestigingslocatie.

De Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Breda (SBBB) wil de criminaliteit op alle bedrijventerreinen in Breda gecoördineerd en gestructureerd terugdringen. Daarbij treedt de stichting op als een koepelorganisatie voor de collectieve beveiligingsprojecten op de individuele bedrijventerreinen. De inspanningen van de SBBB hebben al gezorgd voor een collectieve beveiliging van alle grote bedrijventerreinen in Breda. Dit heeft de afgelopen jaren geleid tot een flinke afname van criminaliteit op bedrijventerreinen. Nu is er echter een gewenning opgetreden, waardoor de criminaliteit weer toeneemt. Dit vraagt om een intensievere aanpak en zo mogelijk gebruik van alternatieve beveiligingsmaatregelen.

Het belang dat ondernemers hechten aan het thema veiligheid als onderdeel van de kwaliteit van het vestigingsklimaat is de laatste jaren sterk toegenomen. Het werk van de SBBB draagt daaraan bij. Dit vormt aanleiding voor het college van burgemeester en wethouders om ook de komende jaren de SBBB te ondersteunen met een jaarlijks bedrag van e 8.000,-. Naast deze jaarlijkse bijdrage krijgt de stichting eenmalig een bedrag van e 13.350,- voor nieuwe borden bij bedrijventerreinen die aangeven dat het terrein collectief is beveiligd.

Breda, 4 februari 2003

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie