Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Penning van Verdienste voor journalist Hans Koolwijk uit Alkmaar

Datum nieuwsfeit: 04-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Alkmaar
Zoek soortgelijke berichten

Penning van Verdienste voor journalist Hans Koolwijk

Alkmaar, 3 februari 2003

Op maandag 3 februari 2003 om 16.30 uur heeft de burgemeester van Alkmaar, mevrouw drs. M. van Rossen, de penning van verdienste in zilver van de stad Alkmaar uitgereikt aan de heer H. Koolwijk. Dit is gebeurd tijdens een informele bijeenkomst ter gelegenheid van het afscheid van de heer Koolwijk als journalist bij de Alkmaarsche Courant. De heer Koolwijk maakt gebruik van de vut-regeling.

Hans Koolwijk is op 7 juli 1940 geboren in Koedijk en opgegroeid in Alkmaar. Hij begon zijn loopbaan als pianohersteller en -stemmer bij Ypma Piano's in Alkmaar. Op 1 februari 1976 trad hij in dienst bij het Noordhollands Dagblad, editie Alkmaarsche Courant. Zijn `debuutartikel' ging over het Wildemanshofje. Vanaf 1987 tot zijn afscheid bij de krant werkte de heer Koolwijk als verslaggever en stadsredacteur, met als specialisatie beschouwingen over de Alkmaarse politiek en samenleving. Door zijn grote geschiedkundige belangstelling voor Alkmaar en zijn intensieve naspeurwerk, was hij een alom gerespecteerd specialist van historische publicaties. Vele jaren schreef de heer Koolwijk de rubriek `Nieuws van 50 jaar geleden, de serie `Burgemeesters van Alkmaar' en historische beschouwingen naar aanleiding van (nieuw)bouwplannen in de binnenstad van Alkmaar. Daarnaast schreef de heer Koolwijk meer dan 40 boeken over Alkmaar met als onderwerp de geschiedenis van de kaasmarkt en het ziekenhuis. Ook schreef hij het boek `Kijk op Alkmaar' en schreef hij teksten van talloze fotoboeken. Tevens heeft hij op verzoek van het gemeentebestuur van Alkmaar belangeloos enkele representatieboeken helpen samenstellen. Ook in de toekomst zal de heer Koolwijk blijven publiceren.

Op de oorkonde die hoort bij de penning van verdienste staat vermeld: `als bewijs
van waardering voor zijn grote verdiensten voor de geschiedschrijving van Alkmaar'.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie