Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Commando-overdracht op Camp Warehouse

Datum nieuwsfeit: 04-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten

---

Ministerie van Defensie---

foto: Majoor Lindeboom draagt commando over (KL Voorlichting ISAF)

Commando-overdracht op Camp Warehouse

04-02-2003

Majoor Martin Lindeboom, commandant van ISAF-4, heeft met een korte ceremonie in Kaboel op het ochtendappèl van maandag 3 februari het commando overgedragen majoor Ron Gillesse van ISAF-5. ISAF-5 is het vijfde Nederlandse detachement dat haar bijdrage levert aan de "International Security Assistance Force".

Op zijn laatste ochtendappèl bedankte majoor Martin Lindeboom de mensen van ISAF-4 voor de goede samenwerking en het feit dat iedereen zijn steentje heeft bijgedragen om deze missie met succes te laten verlopen. Verder blikte Lindeboom terug op de goede en minder goede momenten die ISAF-4 kende, zoals een raketaanval, de handgranaataanslag bij de voetgangerspoort van Camp Warehouse en het neerstorten van de CH-53 van onze Duitse collegas.

Ik kan wel zeggen dat wij aardig wat engelen hebben verbruikt en ik hoop dat ISAF-5 ook de nodige engelen op haar schouders heeft meegenomen. Ik wens ISAF-5 veel succes met hun missie en veel krijgsmansgeluk, aldus majoor Lindeboom. Met het strijken van de stotersvlag en het geven van een handdruk tussen de vertrekkende en de nieuwe commandant werd het commando overgedragen. De aangetreden militairen konden inrukken nadat de van Heutsz vlag was gehesen.

Gerelateerde pagina's

* Afghanistan/Strijd tegen het terrorisme

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie