Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Rechter wijst stagevergoeding co-assistenten af

Datum nieuwsfeit: 04-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: LAD
Zoek soortgelijke berichten
Nieuws

Rechter wijst stagevergoeding co-assistenten af

De vordering van de LAD, die namens de co-assistenten procedures voerde tegen algemene ziekenhuizen voor uitbetaling van de stagevergoeding, is afgewezen. De rechters gaan bij hun beoordeling vooral uit van de voorstellen die partijen bij het begin van de onderhandelingen hebben besproken en niet van de tekst zoals deze uiteindelijk is overeengekomen.

Hoger beroep
De LAD is nog steeds voorstander van een stagevergoeding voor co-assistenten en is het uiteraard niet eens met het vonnis. Zij heeft zich dan ook beraden over hoger beroep. Op basis van de wet is het echter niet mogelijk om in hoger beroep te gaan, vanwege het bedrag waarover het in de vordering gaat.
Je kunt in hoger beroep gaan als het gaat om een bedrag van 1750 of meer. Bij de procedures die wij hebben gevoerd, ging het om bedragen van ongeveer 500. Dit maakt het voor ons onmogelijk om in hoger beroep te gaan, aldus LAD-juriste mr. Ellen Meier, die bij de procedures is betrokken.

Andere mogelijkheden
Bij de onderhandelingen voor de nieuwe CAO Ziekenhuizen en later ook bij de CAO Academische Ziekenhuizen zal de stagevergoeding opnieuw punt van inzet zijn. Tot die tijd gaat de LAD ook (andere) opties na om alsnog een stagevergoeding te realiseren voor de co-assistenten.

LAD: steun co-assistenten hard nodig!
Om zich sterk te kunnen blijven maken voor de co-assistenten, heeft de LAD juist nu hun steun hard nodig. Co-assistenten die lid zijn (of worden) van de LAD, geven daarmee aan dat ook zij vinden dat ze recht hebben op stagevergoeding en dat ze rekenen dat de LAD opkomt voor hun belangen. Veel leden versterken de onderhandelingspositie en daarmee dus ook de positie van de co-assistenten. Co-assistenten kunnen gratis lid worden van de LAD.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie