Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Peter Veld benoemd tot hoofddirecteur IND

Datum nieuwsfeit: 04-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Justitie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Justitie


www.justitie.nl

MINJUST: Benoeming hoofddirecteur IND

Martin Bruinsma
070 370 6266

4283
04.02.03

BENOEMING HOOFDDIRECTEUR IMMIGRATIE- EN NATURALISATIEDIENST BIJ HET

MINISTERIE VAN JUSTITIE

De heer drs. P.W.A. (Peter) Veld (51 jaar) is benoemd tot hoofddirecteur van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) bij het ministerie van Justitie. De heer Veld volgt de heer H.W.M. Schoof op, die is benoemd tot directeur-generaal Openbare Orde en Veiligheid bij het ministerie van Binnenlandse Zaken.

De heer Veld vervult sinds 1999 de functie van plaatsvervangend Secretaris-Generaal bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, waar hij begon in 1998 als directeur Toezicht. Tussen 1978 en 1998 werkte hij in diverse functies bij het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer. Hij was onder meer directeur Onderzoek en Kwaliteitszorg, directeur Bewonerszaken en Individuele Huursubsidie en directeur Marktdiensten. Tevens was hij van 1996 tot 1998 voorzitter van het Comittee on Human Settlements van de VN te Genève. De heer Veld studeerde in de jaren '70 politicologie / bestuurskunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen.

De benoeming van de heer Veld is tot stand gekomen via de procedure van de Algemene Bestuursdienst.

---

04 feb 03 14:09

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie