Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Mirjam Sterk: Gezichtssluier komt onderwijs niet ten goede

Datum nieuwsfeit: 04-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
Mirjam Sterk: Gezichtssluier komt onderwijs niet ten goede

De CDA-fractie in de Tweede Kamer vindt dat onderwijsinstellingen onderling afspraken moeten maken om het dragen van gezichtssluiers in het onderwijs te verbieden. Kamerlid Mirjam Sterk: 'De communicatie in het onderwijs is voor een groot deel non verbaal. Visueel contact tussen leraar en leerling is daarom van essentieel belang voor de educatie'.

Indien scholen er zelf niet uitkomen, dan moet de Minister van Onderwijs - Maria van der Hoeven - met deze scholen in overleg treden om te bezien of er alsnog afspraken kunnen worden gemaakt. Mocht ook dit geen uitkomst bieden, dan moet het Parlement de mogelijkheid van een wettelijke regeling onderzoeken. "Voorop staat het belang van het kind en de kwaliteit van het onderwijs. Het dragen van een gezichtssluier staat hier haaks op en daar zal dus wat aan moeten gebeuren", aldus Sterk.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie