Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

College Dordrecht stimuleert wonen boven winkels met subsidieregeling

Datum nieuwsfeit: 04-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Dordrecht
Zoek soortgelijke berichten

---

College stimuleert wonen boven winkels met subsidieregeling

Vincent Brinkhof
Het vergroten van de levendigheid van de binnenstad, ook na sluitingstijd van de winkels. Om dat te stimuleren heeft het college van Burgemeester en Wethouders ingestemd met de notitie `Wonen boven winkels'. Particulieren en marktpartijen worden via subsidie of een financiële bijdrage gestimuleerd om het initiatief te nemen panden te verbeteren. De werkwijze regeling valt uiteen in twee delen: opgangen en woningscheiding enerzijds en het ontwikkelen van een aantal deelgebieden anderzijds.

Opgangen en woningscheiding
Voor het realiseren van opgangen en woningscheiding komt na besluitvorming van de gemeenteraad een subsidieregeling beschikbaar waarop eigenaren gefaseerd een beroep kunnen doen tot en met 2004. (Subsidieverordening Wonen Boven Winkels). Eigenaren van panden in het aandachtsgebied kunnen in aanmerking komen voor een subsidie voor het maken van een opgang en/ of voor het maken van een isolerende scheiding tussen de winkel en de bovengelegen woning. De subsidie bedraagt maximaal EUR 6.068,70.

Het aandachtsgebied bestaat uit de Voorstraat tot aan de Torenstraat, de Vriesestraat, de Tolburgstraat (landzijde), de Grote Spuistraat tot aan het Spuiplein. De eigenaren worden gefaseerd per brief geïnformeerd over de subsidiemogelijkheden. Dat laat onverlet dat eigenaren eerder subsidie kunnen aanvragen.

Deelgebieden
De gemeente wil één of twee deelgebieden in de binnenstad tot ontwikkeling brengen. Ze sluit hierbij aan op initiatieven van particulieren en marktpartijen. Voor de ontwikkeling van zo'n deelgebied is EUR 68.000 beschikbaar.
Doel van de aanpak is dat partijen tot een intentieverklaring komen voor ontwikkeling. De voorwaarden zijn dat voor deelgebieden daadwerkelijk een plan komt, dat het wordt uitgewerkt en dat het tot uitvoering komt voor 2005. Ook moeten andere partijen gaan investeren. Het plan van aanpak noemt zes mogelijke gebieden die in aanmerking komen voor ontwikkeling.

Het plan van aanpak Wonen Boven Winkels komt binnenkort in de inspraak. Wie nu al vragen heeft, kan bellen met Stadsontwikkeling, Edith van Dijk, telefoon (078) 639 6792. `Wonen boven winkels' is een deelplan van de nota Kwaliteitsbeleid voor de particuliere woningvoorraad in Dordrecht 2001-2005

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie