Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Sociale partners roepen informateurs op beroepsonderwijs te versterken

Datum nieuwsfeit: 04-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

De Bilt, 4 februari 2003

Sociale partners roepen informateurs op beroepsonderwijs te versterken Beroepsonderwijs moet met stip in Regeerakkoord

Het beroepsonderwijs én de sociale partners trekken gezamenlijk aan de bel. Tien voorzitters van CNV, VNO-NCW, FNV, MKB Nederland, Bve Raad, Unie mhp, VVO, VSWO, HBO-raad en Colo pleiten in een oproep aan de beide kabinetsinformateurs voor versterking van het beroepsonderwijs. De leerlingen moeten goed toegerust worden voor hun levenslange beroepsmatige, persoonlijke en maatschappelijke loopbaan en hebben er belang bij dat zij succesvol op de arbeidsmarkt kunnen opereren. Moderne en voortdurend geactualiseerde beroepsvaardigheden moeten voor hen de weg openen naar brede inzetbaarheid in diverse beroepen, mobiliteit en blijvende inzetbaarheid.

In de brief staan acht urgente redenen waarom het beroepsonderwijs hoge prioriteit verdient in het nieuwe Regeerakkoord. Een van de belangrijkste redenen is dat Nederland in 2010 over een toonaangevende kenniseconomie wil beschikken. Om daaraan te kunnen voldoen, is het broodnodig dat de overheid het economisch belang van het beroepsonderwijs onderkent en voorwaarden schept voor verdere ontwikkeling daarvan. Ook zal de maatschappelijke rol van het beroepsonderwijs meer dan ooit support van de politiek nodig hebben om de sociale integratie van onder andere risicojongeren en nieuwkomers voort te kunnen zetten.

Margo Vliegenthart, voorzitter van de Bve Raad, overhandigt namens alle betrokken partijen aan Clemens Cornielje, voorzitter van de vaste kamercommissie Onderwijs een uitvergrote versie van de brief. Voorafgaand aan de overhandiging zal onder andere Jacques Schraven, voorzitter van VNO-NCW, duidelijk maken wat de toekomstige arbeidsmarkt vraagt van het beroepsonderwijs en op welke punten het beroepsonderwijs versterkt moet worden. Lodewijk de Waal, voorzitter van de FNV, gaat in op wat het beroepsonderwijs kan betekenen voor de versterking van de positie van werknemers op de arbeidsmarkt.

Klik hier voor de brief.

Noot redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Frans Visée, hoofd Communicatie en Public Affairs, telefoon (030)-22 19 810 of 06-502 72 669; e-mail: (f.visee@bveraad.nl).

Als landelijke brancheorganisatie van alle onderwijsinstellingen in het middelbaar beroepsonderwijs en de volwasseneneducatie (bve), behartigt de Bve Raad de belangen van de aangesloten onderwijsinstellingen. De bve-sector telt ruim 600.000 deelnemers en 46.000 werknemers. Ongeveer veertig procent van de Nederlandse beroepsbevolking is opgeleid in het middelbaar beroepsonderwijs. Daarmee is het middelbaar beroepsonderwijs het meest voorkomende opleidingsniveau op de arbeidsmarkt.

locatie: home > persberichten > 02-04-2003

Alle tekst op deze website is vrij voor gebruik. Bronvermelding wordt op prijs gesteld.

Bve Raad
Henrica van Erpweg 2
3732 BG De Bilt Postbus 196
3730 AD De Bilt tel. 030 - 221 9811 fax 030 - 220 2506
e-mail (info@bveraad.nl) © 1999 Copyright Bve Raad Alle rechten voorbehouden
web design ESP Leusden

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie