Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politieberichten Midden- en West Brabant 04-02-2003

Datum nieuwsfeit: 04-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Midden- en West Brabant
Zoek soortgelijke berichten
Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 4 februari 2003

Team Altena:
Auto met drie inzittenden te water ALMKERK: Door gladheid raakte op dinsdag 4 februari omstreeks 02.35 uur de bestuurder van een groene Honda Civic op de Almweg in de slip. Hierdoor belandde de auto met de achterzijde in de sloot. Niemand raakte gewond. Politie, brandweer en twee ambulances kwamen wel ter plaatse.

Inbraak in personenauto`s ANDEL: In de nacht van 2 op 3 februari werd ingebroken in een blauwe Mazda die stond geparkeerd op de Kerkstraat. Na het openbreken van het linkerportier werd de radio-/cdspeler uit het dashboard gehaald. In een rode VW Golf, die op het Dr. Martin Luther Kingplein stond geparkeerd, kwam men via het rechterportier binnen. Uit deze auto werd onder andere gereedschap en een radardetector weggenomen.

Verkeersongeval met gewonden VEEN: Op 4 februari rond 09.00 uur reed een 48-jarige bestuurder uit Veen in zijn Ford Transit over de Provincialeweg Oost in de richting van de kruising met de Groeneweg. Ongeveer 500 meter voor de kruising moest de bestuurder remmen, waardoor hij in de slip raakte en zijn auto niet meer onder controle had. De Ford kwam met zijn neus op de andere weghelft terecht waar net een Renault Laguna aankwam. Deze reed frontaal tegen de Ford. In de Renault zaten 2 kleine kinderen die voor alle zekerheid met ambulance werden overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de bestuurster van de Renault, afkomstig uit Wijk en Aalburg, werd naar het ziekenhuis overgebracht. Zij klaagde over pijn op haar borst .
Door de gladheid ontstonden meerdere ongevallen en raakten auto`s van de weg. Hierbij zijn geen gewonden gevallen.

Team Gilze en Rijen:
Verkeerscontrole
HULTEN: In de ochtend van 3 februari hield de politie een algehele verkeerscontrole aan de Langenbergseweg. Er zijn in totaal 50 auto`s gecontroleerd. Bij alle voertuigen was alles in orde.

Team Geertruidenberg - Drimmelen: Inbraak in bedrijf
MADE: De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijf aan de Brieltjenspolder. Op 3 februari rond 19.30 uur kwam men het bedrijf binnen door een ruit naast de ingang te vernielen. Binnen heeft men de gehele beneden verdieping doorzocht. Het is nog niet duidelijk wat er is precies gestolen is.

Snelle rijder bekeurd
DRIMMELEN: Op 4 februari omstreeks 01.30 uur reed een 25-jarige man uit Tilburg met zijn personenauto over de A59 nabij Terheijden. Daar controleerde de politie zijn snelheid en na correctie bleek hij 153 km/u te rijden. Hij heeft een bekeuring van 132 euro ontvangen.

Team Waalwijk:
Mishandeling door winkeldief WAALWIJK: De medewerker van een winkel uit Waalwijk heeft aangifte gedaan van mishandeling. De man betrapte een winkeldief op heterdaad en hield de dader aan. Er ontstond daarbij een worsteling waarbij het slachtoffer een klap op zijn gezicht kreeg van de winkeldief. De man liep daardoor opgezwollen linkerwang en een snee in zijn onderlip op. De verdachte, een 24 jarige inwoner van Diessen is aangehouden en in verzekering gesteld. Hij wordt verdacht van diefstal van een bal bij een speelgoedwinkel.

Jeugd bekeurt voor overlast WAALWIJK: De politie controleerde een overlastplaats. In de portiek bevonden zich drie jongeren. Ze veroorzaakten nogal wat overlast. Ze voetbalden met plastic flesjes geschopt, hetgeen weerklonk in de portiek. Ook werd er veel gespuugd. De gehele portiek en een deur waren besmeurd met spuug. Ze kregen alledrie een bekeuring omdat zij zonder noodzaak in de portiek aanwezig waren. Tijdens het noteren ging een van hen maar door met spugen. Hij heeft ook daarvoor een extra bekeuring gekregen van 40 euro. Twee van hen gaven daarbij een valse naam op. Hun identiteit was echter bij de wijkagent bekend. Ze kunnen nu rekenen op een tweede bekeuring voor het opgeven van een valse naam.

Team Oosterhout:
Controle rood licht
OOSTERHOUT: Vandaag hield de politie tussen 10.00 en 12.00 uur een verkeerscontrole bij de kruising Abdis v. Thornstraat / Beneluxweg / Wilhelminalaan. Daarbij zijn 6 bestuurders bekeurd voor het rijden door rood licht.

Inbraak in bedrijf
OOSTERHOUT: In een bedrijf aan De Boedingen werd op maandagavond 3 februari tussen 19.40 en 20.08 uur ingebroken. Men kwam binnen door 2 ramen open te breken. Uit het bedrijf werd een computer gestolen. Deze was wel verankerd met een staaldraad maar die werd op grove wijze van het apparaat afgetrokken.

Aanhouding agressieve patiënt OOSTERHOUT: De politie hield op 3 februari rond 19.00 uur een 43-jarige Oosterhouter aan in het Amphia Ziekenhuis. De man bedreigde kort daarvoor een arts en gaf hem een kopstoot. Ook vernielde hij wat inventaris in de praktijk. Hij was boos geworden omdat hij vond dat hij niet genoeg medicijnen ineens had gekregen. De man is gearresteerd.

Inbraken in woningen
OOSTERHOUT: In 2 woningen aan de Willem Dreeslaan werd ingebroken. In beide gevallen kwam men binnen door eerst over het dak van de garage te klimmen en zo naar de achterzijde van de woning te gaan. In alle 2 de woningen werd geluidsapparatuur gestolen. De inbraken zijn op 3 februari in de middag en avond gepleegd.

Bron: Connie Polak

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie