Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

De Geus wil mensen verleiden om langer te blijven werken

Datum nieuwsfeit: 05-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid


Mensen verleiden om langer te blijven werken

Minister De Geus wil dat in een nieuw sociaal akkoord afspraken worden gemaakt om ouderen langer aan het werk te houden.

Dit zei hij dinsdag 4 februari bij de presentatie van het rapport 'Van Geluk Gesproken' van de Taskforce Ouderen en Arbeid. De participatie van werknemers tussen de 55 en 65 jaar is op dit moment te laag. Daardoor wordt onvoldoende gebruik gemaakt van de kennis en ervaring die ouderen hebben. Om ouderen langer aan het werk te houden moet een mentaliteitsverandering plaatsvinden zowel bij werkgevers als bij werknemers.

Uit onderzoek van de Taskforce Ouderen en Arbeid blijkt dat het merendeel van de mensen eerder wil stoppen met werken om te genieten van vrije tijd en hobby's. Maar als het hun wordt gevraagd willen mensen best langer blijven werken. Het krijgen van respect en waardering is hiervoor een belangrijke motivatie.

www.ouderenenarbeid.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie