Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 05-02-2003

Datum nieuwsfeit: 05-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Rotterdam-Rijnmond
Zoek soortgelijke berichten

Ochtenduitgave woensdag 5 februari 2003

* UITSLAANDE BRAND VERNIELT WONING
OOSTVOORNE - Woensdagmorgen rond half twee werden de bewoners van een woning aan de Zeehoeveweg gewekt door hun hond, die plotseling aansloeg. Toen ze wakker werden stond de woning vol rook en bleek er tevens een felle uitslaande brand te woeden. Het echtpaar zag daarop kans met hun vijfjarig kind en de hond uit het huis te komen. De brandweer van Oostvoorne maakte voor de uitslaande brand, die moeilijk te blussen was in verband met een harde wind, het alarm 'grote brand'. Na ongeveer anderhalf uur kon het sein 'brand meester' worden gegeven, hoewel niet voorkomen kon worden dat de woning volledig uitbrandde. Het echtpaar en hun kind werden, omdat zij rook hadden ingeademd, voor nader onderzoek naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse vervoerd. Naar de oorzaak van de brand wordt een onderzoek ingesteld.


* SMOEZENMAAKSTER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Dinsdagavond rond zeven uur zag een 25-jarige bewoner van de Dorpsweg dat er drie onbekende vrouwen met zijn 84-jarige buurvrouw haar woning binnengingen. Daarbij hoorde de man ook dat de vrouwen aan de bejaarde bewoonster vertelden dat zij wilden studeren in de verzorging. De Rotterdammer vertrouwde een en ander niet, belde de politie en ging op onderzoek uit bij de woning van zijn buurvrouw. De drie in de woning aanwezige vrouwen spurtten daarop de woning uit en renden naar een in de Wulpstraat geparkeerd staande auto, waar een man achter het stuur zat te wachten. Daarbij kon de man één van de vrouwen, een 24-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel, met behulp van twee voorbijgangers aangehouden. De beide andere vrouwen reden in de gereedstaande auto weg. De aangehouden vrouw, die de 25-jarige Rotterdammer bij haar aanhouding in diens arm had gebeten, werd overgedragen aan de gealarmeerde politiemensen en werd voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. Naar de in de auto weggereden andere verdachten wordt een onderzoek ingesteld. Uit de woning van de bejaarde bewoonster werden enkele sieraden weggenomen.


* BEWONER MET EEN ALCOHOLPERCENTAGE VAN 4,44 PROMILLE DIRECT NAAR

ZIEKENHUIS
VLAARDINGEN - Dinsdagmiddag riepen medewerkers van een verslavingskliniek de hulp in van politiepersoneel van het Bureau Vlaardingen. Bij het wegens zijn alcoholverslaving uit huis halen van een 44-jarige bewoner van de Albertine Agneslaan deed de man niet open en reageerde ook niet op aanbellen en kloppen. Nadat de politiemensen de voordeur hadden geopend bleek de man laveloos in de woonkamer te liggen. Middels een hem afgenomen blaastest bleek dat de bewoner maar liefst een alcoholpercentage van 4,44 promille blies. Hij werd direct naar een ziekenhuis vervoerd.

Avonduitgave dinsdag 4 februari 2003

* VIJF VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR GIJZELING EN GEWAPENDE OVERVAL

De recherche van het district Zuid van de politie Rotterdam-Rijnmond heeft dinsdagmorgen, in samenwerking met het Openbaar Ministerie en de politie Haaglanden, vijf verdachten aangehouden. Zij worden verdacht betrokken te zijn bij een overval op een filiaal van een Grenswisselkantoor op station Hollands Spoor in Den Haag en van gijzeling van een 30-jarige Rotterdammer, die op 31 december 2002 vanuit zijn woning aan de Meyenhage werd ontvoerd. Op acht locaties in Amsterdam en Almere werden dinsdag, in aanwezigheid van een Rechter Commissaris, huiszoekingen gedaan. De ontvoering vond plaats in de nacht van maandag 30 op dinsdag 31 december, rond middernacht. Een 29-jarige vrouw trof haar 30-jarige echtgenoot, medewerker bij het filiaal in Den Haag, vastgebonden aan in hun woning aan de Meyenhage. Er bevonden zich een aantal mannen in de woning, die haar bedreigden met een vuurwapen en eveneens vastbonden.

In de vroege ochtenduren van oudejaarsdag namen de mannen de 30-jarige medewerker mee in een auto en reden naar Den Haag, terwijl zijn vrouw achterbleef bewaakt door een paar gewapende mannen. In Den Haag werd het slachtoffer gedwongen de overvallers te helpen bij het binnengaan van het Grenswisselkantoor en toegang krijgen tot de kluis. In het kantoor werden ook nog twee collega's van het slachtoffer gegijzeld en bedreigd.
De gijzelnemers gingen er na de overval met een aanzienlijk geldbedrag vandoor. De slachtoffers werden na de overval achtergelaten. De man bij het filiaal en de vrouw in de woning aan de Meyenhage.
De recherche stelde een onderzoeksteam samen en dit resulteerde, na een intensief onderzoek, dinsdag 4 februari 2003 in de aanhouding van vijf verdachten. Ze werden in hun woningen gearresteerd. Het gaat om drie mannen uit Almere, 28, 33 en 41 jaar oud en twee mannen uit Amsterdam 21 en 32 jaar oud. Ze zijn in verzekering gesteld.
Bij de huiszoekingen werden twee vuurwapens, een gaspistool en vier auto's in beslag genomen. (Persofficier).


* VERDACHTE AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING ECHTPAAR IN WINKELCENTRUM

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De recherche van het district Oost van de politie Rotterdam-Rijnmond heeft dinsdagmiddag een 16-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel aangehouden. Hij wordt verdacht zaterdagmiddag j.l. met anderen een 43-jarige man op het Damsterdiep te hebben mishandeld. Het slachtoffer liep een ingeklapte long, gebroken ribben en neusletsel op en werd opgenomen in een ziekenhuis.
Het slachtoffer liep die zaterdagmiddag omstreeks vijf uur, samen met zijn vrouw, op het Damsterdiep toen ze werden lastig gevallen door een groepje jongeren. De groep hield zch al enige tijd hinderlijk op in de omgeving van het winkelcentrum De Terp en gooide sneeuwballen in de richting van het echtpaar. Aangever vroeg aan de jongens, omdat ze door bleven gaan, om ermee op te houden. Kennelijk viel dit niet in goede aarde, want hij werd beetgepakt, tegen de grond gewerkt en geschopt en geslagen. Toen zijn echtgenote probeerde haar man te ontzetten kreeg ze eveneens enige schoppen en klappen. De daders renden vervolgens weg.

De recherche stelde een onderzoeksteam samen en arresteerde dinsdagmiddag in zijn woning in Capelle aan de IJssel een 16-jarige verdachte. Hij is in verzekering gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden verwacht. De bestrijding van jeugdcriminaliteit is één van de prioriteiten van de politie Rotterdam-Rijnmond.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie