Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Bondig Dossier Nederland wordt oud

Datum nieuwsfeit: 05-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Verbond van Verzekeraars
Zoek soortgelijke berichten
Bondig Dossier Nederland wordt oud!

Het Verbond heeft op 24 januari het Bondig Dossier Nederland wordt oud! uitgebracht, waarin verslag wordt gedaan van het symposium dat het Verbond medio januari organiseerde naar aanleiding van het verschijnen van het rapport Zorgen over morgen.

Dit rapport is op verzoek van het Verbond opgesteld door de Commissie Nationaal Pensioendebat, die onder leiding stond van oud-minister Willem Vermeend. In het rapport wordt de pensioensituatie in Nederland geanalyseerd en op basis daarvan zijn aanbevelingen gedaan om de Nederlandse pensioensituatie te verbeteren. Tijdens het symposium gingen vertegenwoordigers uit de politiek en van maatschappelijke organisaties in debat over de conclusies uit het rapport. Onder leiding van dagvoorzitter Dick Benschop (oud-staatssecretaris Europese Zaken) discussieerden Hans de Boer (voorzitter MKB-Nederland), Josine Westerbeek-Huitink (vice-voorzitter CNV) en Tweede-Kamerleden Gerda Verburg (CDA), Ferd Crone (PvdA), Pieter Hofstra (VVD), Francine Giskes (D66) en Kees Vendrik (GroenLinks) met elkaar over de vraag wat de norm is voor een goed pensioen, of een pensioenregister haalbaar is en of het Witteveen-kader in stand moet worden gehouden.

Het Bondig Dossier kunt hier downloaden.

Om het Bondig Dossier te kunnen lezen heeft u het programma Adobe Acrobat 3.0 of hoger nodig.
Heeft u geen Acrobat Reader? Download hier

Bondig, januari 2003

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie