Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Banken en verzekeraars presenteren gedragscode privacy

Datum nieuwsfeit: 05-02-2003
Bron: Verbond van Verzekeraars
Zoek soortgelijke berichten
Banken en verzekeraars presenteren gedragscode privacy

De Gedragscode Verwerking Persoonsgegevens Financiële Instellingen, opgesteld door de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en het Verbond van Verzekeraars, is vanaf 3 februari van kracht. De privacytoezichthouder, het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP), heeft positief gereageerd op de gedragscode. Met deze gedragscode geven banken en verzekeraars gezamenlijk een branchebrede en concrete invulling aan de Wet bescherming persoonsgegevens, zodat de privacy van de consument in goede handen is.

Privacy is al langer een belangrijk aandachtspunt binnen de financiële sector. Banken en verzekeraars hebben in praktisch alle gevallen persoonlijke gegevens van hun klanten nodig voor ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie