Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politiebericht Flevoland 05-02-2003

Datum nieuwsfeit: 05-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten
Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 5-02-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, tel. 0651401952

Aanrijdingen met letsel
ALMERE Er vond dinsdagavond een aanrijding plaats op de kruising Lindengouw en Fontanapad. Daarbij waren een 59-jarige fietser en een 21-jarige automobilist betrokken. Beiden afkomstig uit Almere. De fietser wilde op een gegeven moment de Lindengouw oversteken. De automobilist zag hem echter over het hoofd, waarna een botsing volgde. De fietser liep daarbij beenletsel op, hij werd overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Op de Kalenderweg was er dinsdagavond ook sprake van een aanrijding met letsel. Een 27-jarige vrouw uit Almere reed in haar auto op de Meistraat en wilde naar de Kalenderweg gaan. Ter hoogte van die weg zag zij een 49-jarige Almeerse op een scooter over het hoofd. Een aanrijding volgde. De vrouw op de scooter is door ambulancepersoneel ter plaatse onderzocht. Haar letsel is onbekend.

LELYSTAD Op de Zuigerplasdreef kwam dinsdagmorgen een 34-jarige vrouw uit Lelystad ten val. Ze reed op haar scooter en ging vermoedelijk door de gladheid onderuit. Ze werd met de ambulance afgevoerd naar het Zuiderzeeziekenhuis. Haar letsel is niet bekend.

TOLLEBEEK Op de Zuidwesterring vond dinsdagmorgen een aanrijding plaats. Een 24-jarige automobilist uit Tollebeek reed op de Karel Doormanweg en wilde in de richting van de Zuidwesterring gaan. Op de kruising zag hij een 29-jarige bestuurder uit Rutten over het hoofd. Een aanrijding volgde. De 24-jarige Tollebeker, die geen gordel droeg, botste door de klap tegen de voorruit. Als gevolg hiervan, werd hij door de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.

EMMELOORD Op de Hannie Schaftweg was er dinsdagmiddag sprake van een aanrijding. Een 24-jarige vrouw uit Ens reed op de A6 vanuit de richting Lemmer en wilde de Hannie Schaftweg opgaan. Op dat moment kwam vanuit de andere richting een 43-jarige automobilist uit Emmeloord. De vrouw was naar eigen zeggen op zoek naar een verkeersbord en draaide op een gegeven moment de Hannie Schaftweg op. Daarbij zag ze de bestuurder over het hoofd. Een botsing was het gevolg, waarbij de vrouw gewond raakte. Ze werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze later weer uit ontslagen werd.

Rijden onder invloed
ALMERE Een 36-jarige Almeerder reed in de nacht van dinsdag op woensdag in zijn auto over de Oldewierde. Hij werd door agenten staande gehouden en de man moest blazen. Hij bleek teveel alcohol genuttigd te hebben en werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Een ademanalyse wees een promillage uit van 2,1. Daarop werd het rijbewijs van de man ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt, waarna hij werd heengezonden.

URK Tijdens een alcoholcontrole dinsdagavond op de Vormtweg, zagen agenten een kerende automobilist. Agenten gingen hem achter hem aan en troffen hem gezeten in de auto met gedoofde lichten aan in een bospad. De bestuurder, een 40-jarige Urker, verklaarde tegenover de politie dat hij gedronken had en dat hij daarom zijn voertuig had gekeerde. Hij moest blazen en toen bleek inderdaad dat hij teveel had gedronken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Een ademanalyse wees een promillage uit van 0,9. De Urker moest zijn auto laten staan en met een rijverbod van vier uur, werd hij heengezonden.

Easy Rider
ALMERE Op diverse plaatsen in Almere werd dinsdagmorgen en middag een Easy Rider controle gehouden. In totaal werden er 30 voertuigen gecontroleerd, 23 bleken in orde, zeven niet. Er werd onder meer geschreven voor vier keer te hoge snelheid, het niet hebben van de juiste verlichting en papieren.

Autos in sloot
ZEEWOLDE Op de Slingerweg lag dinsdagochtend een auto in de sloot. Deze behoorde toe aan een 48-jarige Almeerder. Vanuit zijn woonplaats, wilde hij via de Nijkerkerweg, richting Zeewolde gaan. Hij haalde op een gegeven moment een ander voertuig in, maar kwam daarbij in de slip, vermoedelijk door de gladheid. Hij belandde in de berm en kwam uiteindelijk tot stilstand in de sloot. Hij kon zelfstandig de wagen verlaten.

Ook op de Flediteweg lag een auto in de sloot. Dit vond dinsdagavond plaats. De bestuurder, een 37-jarige Zeewoldenaar, verklaarde te zijn geschrokken door een ree in de berm. Daardoor trapte hij op de rem, waarna de wagen vermoedelijk door de gladheid begon te glijden. Uiteindelijk kwam de auto in de sloot terecht. De man en een 38-jarige passagier raakten niet gewond.

Fietsenkijkdag Noordoostpolder & Urk
EMMELOORD/URK - De politie houdt aanstaande zaterdag, 8 februari, een fietsenkijkdag zowel op het politiebureau Emmeloord (s middags) als op het Urkse bureau (s ochtends). Voor de openingstijden zie hieronder. Alle fietsen en bromfietsen die in de afgelopen periode in de gemeenten zijn aangetroffen, staan uitgestald. Neem wel een kopie van uw aangifte van de gestolen/kwijtgeraakte (brom)fiets mee. Op deze dag worden geen fietsen verkocht.

Politiebureau Urk
waar? Het Rif 2
hoe laat? van 10:00 tot 12:30 uur

Politiebureau Emmeloord
waar? Harmen Visserplein 3
hoe laat? van 13:30 tot 16:30 uur

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie