Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen 05-02-2003

Datum nieuwsfeit: 05-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten
Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-02-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 09.55 uur

Vermiste schaatser blijkt verdronken

VINKEVEEN Op dinsdag 4 februari is het stoffelijk overschot van een 55-jarige Amsterdammer aangetroffen in het water van de Vinkeveense Plassen. De man werd sinds 12 december 2002 vermist.

De Amsterdammer was op 12 december 2002 gaan schaatsen op het water van de Vinkeveense Plassen en was die dag niet thuis gekomen. Op 20 december werd zijn fiets tegen een hek aan de Botsholsedijk aangetroffen.

De afgelopen tijd is door de politie meerdere malen op de Vinkeveense Plassen met behulp van boten, honden en een helikopter naar het slachtoffer gezocht, maar tot gisteren werd hij niet gevonden. Op dinsdagmiddag 4 februari werd door de bemanning van een politiehelikopter het stoffelijk overschot van de Amsterdammer ontdekt. Het stoffelijk overschot werd door een duikploeg van de brandweer op de kant gebracht. De politie gaat er vanuit dat de man tijdens het schaatsen door het ijs is gezakt c.q. in een wak is gereden en is verdronken.

Verkeerscontrole

MIJDRECHT De politie heeft op dinsdag 4 februari op het Hofland een verkeerscontrole gehouden.

De controle vond tussen 11.30 uur en 12.15 uur plaats. Zeven bestuurders werden bekeurd omdat zij geen gebruik maakten van de autogordel, één omdat hij onnodig zijn mistlichten aanhad en één omdat de hulpkoppeling van zijn aanhangwagen niet goed was bevestigd.

Brand

WOERDEN Op dinsdag 4 februari heeft kort brand gewoed in een woning.

Rond 12.00 uur kregen de brandweer en politie een melding van een brand in een woning aan de Van Boeijenlanen. Toen de politie ter plaatse kwam stonden een moeder met één van haar dochters al buiten. De politiemensen haalden de twee andere dochters uit de woning. De brand bleek in de meterkast te woeden en kon door een politieman met behulp van een brandblusser worden geblust. Daarbij ontdekte hij dat de gasleiding c.q. gaskraan gas lekte. De gasleiding werd door de brandweer afgesloten. De familie werd door buurtgenoten opgevangen.

Fietser gewond

WOERDEN Op dinsdag 4 februari raakte een fietser gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 09.10 uur reed een 23-jarige automobilist over de Steinhagenseweg, komende uit de richting van de Veldwijk en gaande in de richting van de Amsterdamlaan. Bij het verkeersplein ter hoogte van de Minkemalaan verleende hij geen voorrang aan een over het fietspad rijdende 13-jarige fietser uit Harmelen. Vermoedelijk zag hij door de laagstaande zon de fietser niet. Een aanrijding was het gevolg.

De jongen kwam ten val. Hij werd per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht. Daar bleek dat hij door het ongeval diverse schaafwonden had opgelopen en dat twee voortanden waren afgebroken. Hij mocht na behandeling naar huis.

Hennepkwekerij
KOCKENGEN Op maandag 3 februari is een hennepkwekerij opgerold.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie werd rond 07.00 uur een onderzoek in een pand aan de Industrieweg ingesteld. Daarbij werd een hennepkwekerij met meer dan 1100 planten aangetroffen. De planten en de kweekapparatuur werden in beslag genomen. Er werden geen aanhoudingen verricht. Er wordt een onderzoek ingesteld naar wie de eigenaar van de kwekerij is.

Brandstichting in trein: twee aanhoudingen
ABCOUDE Op dinsdag 4 februari werden twee jongens aangehouden voor brandstichting in een trein.

Rond 14.15 uur kreeg de politie de melding dat twee jongens in de trein van Amsterdam naar Utrecht brand hadden gesticht en vervolgens in Abcoude waren uitgestapt. Politiemensen zagen twee jongens die voldeden aan het signalement in de stoptrein naar Utrecht stappen. De politiemensen verzochten de machinist niet te vertrekken en vervolgens konden de beide verdachten, jongens van 13 en 14 jaar oud en afkomstig uit Amsterdam, in de trein worden aangehouden. Zij werden naar het politiebureau in Maarssen overgebracht.

De jongens bleken twee prullenbakken in de trein te hebben aangestoken. Deze konden door andere passagiers worden geblust. Tegen hen is proces-verbaal voor brandstichting opgemaakt en hun zaak is voor een alternatieve straf overgedragen aan Bureau Halt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie