Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Duurzame energie voor woon- en werklocaties

Datum nieuwsfeit: 05-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Grontmij NV
Zoek soortgelijke berichten
Grontmij NV05/02/03 - Duurzame energie voor woon- en werklocaties

Een geliberaliseerde energiemarkt, strengere milieueisen en een toenemende vraag naar betere milieuprestaties. Bij het realiseren van energievoorzieningen voor nieuwe woonwijken of bedrijvenlocaties staan gemeenten en projectontwikkelaars tegenwoordig voor ingewikkelde beslissingen. In deze veranderende markt geeft Grontmij ontwikkelaars en overheden deskundig en onafhankelijk advies.

Hot issue
De energievoorziening van woon- en werklocaties is de laatste jaren een hot issue voor gemeenten en projectontwikkelaars. Vroeger waren energiebedrijven de natuurlijke partners van ontwikkelaars bij de ontwikkeling van nieuwe locaties. De liberalisering van de energiemarkt heeft hierin verandering gebracht en tot gewijzigde verhoudingen en kostenstijgingen geleid. Aan de energievoorziening worden door de overheid daarnaast steeds scherpere milieueisen gesteld. Bovendien verwacht de samenleving dat bedrijven duurzaam en verantwoord ondernemen.

Duurzaamheid
De ontwikkeling en realisatie van een duurzaam energiesysteem vergt nieuwe vormen van technische uitvoering, financiering, juridische constructies en organisatie. Gemeenten en projectontwikkelaars moeten weloverwogen keuzes maken. Ze moeten die goed kunnen uitleggen aan gebouweigenaren en eindgebruikers. De duurzaamheid en kwaliteit van de energievoorziening moeten gegarandeerd zijn; tegen zo laag mogelijke kosten en met behoud van vrijheid bij de energie-inkoop. In deze situatie hebben overheden en projectontwikkelaars steeds vaker behoefte aan gedegen en onafhankelijk advies over een duurzame en efficiënte energievoorziening.

Energieadvies
Grontmij levert van oudsher een breed pakket adviesdiensten voor de ontwikkeling van nieuwe bedrijventerreinen en woongebieden. Bijvoorbeeld advies over milieumanagement bij individuele bedrijven, afval, waterbeheer, riolering, infrastructuur, ruimtelijk ontwerp, verkeer en vervoer en parkmanagement. Daarnaast richten wij ons in toenemende mate op energieadvies. Grontmij adviseert provincies, gemeenten, regionale ontwikkelmaatschappijen, samenwerkende ondernemers en projectontwikkelaars die een nieuwe locatie ontwikkelen of uitbreiden.

Ook tijdens de aanleg en het beheer van de energievoorziening leveren wij diverse diensten. Bijvoorbeeld leidingengineering, organisatie van aanbestedingsprocedures, milieu- en energiescans, begeleiding van vergunningverlening, procesbegeleiding en beheer van informatiestromen. Kortom, een compleet pakket, afgestemd op uw specifieke behoefte.

Meer informatie kunt u krijgen bij Gertjan van der Hoeven, telefoon 06-2907 5238.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie