Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Negentigste diervriendelijk restaurant de oude plek in Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 05-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Stichting Wakker Dier
Zoek soortgelijke berichten
Negentigste diervriendelijk restaurant: de oude plek in rotterdam Persbericht - 05 februari 2003

Vandaag ontvangt diervriendelijk restaurant de Oude Plek aan de Pliniusstraat in Rotterdam een diervriendelijkheidcertificaat van Stichting Wakker Dier met 6 sterren. Het Chinese restaurant dat geheel vegetarisch is, bestaat pas een paar maanden maar is al bekend onder veel dierenvrienden vanwege de vele exotische plantaardige vleesvervangers die in traditionele Chinese recepten zijn verwerkt. De Oude Plek is het negentigste restaurant van Nederland en het zesde van Rotterdam dat van Wakker Dier het certificaat voor diervriendelijke restaurants heeft gekregen. Restaurants komen voor het certificaat, dat gemaakt is door striptekenaar Len Munnik, in aanmerking als ze biologisch vlees serveren of vegetarisch zijn. Hoe diervriendelijker het restaurant is, hoe meer sterren ze krijgen. Op de website www.diervriendelijkuiteten.nl en in een aparte gids staan de beschrijvingen, fotos en de routebeschrijvingen van de diervriendelijke restaurants per provincie op een rij.

Afgelopen jaren promootte Wakker Dier in haar biologische campagne de verkoop van biologisch vlees en scharrelvlees. Het aantal verkooppunten is mede hierdoor gestegen van enkele tientallen naar ongeveer 1000. Met de 'Restaurant Campagne' wil Wakker Dier nu ook het diervriendelijk uit eten promoten. Wanneer een restaurant drie biologische- of scharrelvleesgerechten op de menukaart heeft staan verdienen ze 1 ster. Voor drie vegetarische gerechten verdienen ze een ster. Wanneer een restaurant geen legbatterijeieren gebruikt, maar scharreleieren krijgen ze een ster etc. Diervriendelijke restaurants die het certificaat ontvangen hebben hiervoor getekend en beloofden tevens nooit Foie Gras (ganzen-en eendenleverpaté) te serveren. Restaurants waarvan al het vlees diervriendelijk is komen in aanmerking voor 5 sterren. Biologische boeren geven hun dieren meer bewegingsruimte, een uitloop naar buiten en stro in de stal. Dit in tegenstelling tot de gesloten stallen met betonnen vloeren in de bio-industrie. Samen met het certificaat ontvangt ieder diervriendelijk restaurant een kunstwerk van Len Munnik, kaarten, kleurplaten, stickers en folders. In deze nieuwe folder heeft Wakker Dier de adressen van de restaurants gebundeld.

In Rotterdam zijn de volgende diervriendelijke restaurants door Wakker Dier onderscheiden:

- De Groene Passage, Mariniersweg 9 (4 sterren)
- Bla Bla, Piet Heynsplein 35 (6 sterren)
- De Oude Plek, Pliniusstraat 18 (6 sterren)
- Fritschy, Piet Heynsplein 25 (5 sterren)
- Gheestige Willem, W. Buytewechstraat 149 (6 sterren)
- Het Lachende Varken, Vlinderstraat 3 (6 sterren)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie