Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Websites gemeentes beter toegankelijk

Datum nieuwsfeit: 05-02-2003
Bron: Drempels weg
Zoek soortgelijke berichten
Websites gemeentes beter toegankelijk

05-02-2003
Minister Remkes van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en 12 leveranciers van software voor gemeentes hebben een overeenkomst getekend. Hierin zeggen de softwareleveranciers toe dat de internettoepassingen die ze leveren toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Alle applicaties moeten geschikt zijn voor bijvoorbeeld brailleleesregels en spraaksyntheseapparaten.

De overheid wil graag toegankelijker worden voor de burgers. Daarom stimuleert het ministerie van BZK de bouw van gemeentelijke websites, onder meer door het verlenen van subsidies. Daarbij is als voorwaarde gesteld dat de website moet voldoen aan de internationale toegankelijkheidscriteria van W3C.
...
Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie