Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 05-02-2003

Datum nieuwsfeit: 05-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten
Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-02-2003
Persberichten district Sittard (HP 13.15 uur) Woensdag 5 februari 2003

Limbricht, snelheidscontrole.

Dinsdag 4 februari 2003 heeft op de Bornerweg te Limbricht tussen 14.15 en 16.00 uur een snelheidscontrole plaatsgevonden. De controle werd uitgevoerd naar aanleiding van klachten over het rijden met te hoge snelheid. In het genoemde tijdsbestek werd de snelheid gemeten van 903 motorvoertuigen waarvan 22 bestuurders de maximum snelheid overschreden. Zes automobilisten die harder reden dan de wettelijke 50 km per uur en drie bestuurders van een bromfiets die harder reden dan 30 km per uur werden ter plaatse bekeurd. De andere bestuurders krijgen het proces-verbaal thuis gestuurd. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 73 km per uur.

Geleen, inbraak in sportzaal.

Vermoedelijk in de nacht van maandag op dinsdag heeft in een sportzaal gelegen aan de Napoleonsbaan Noord te Geleen een inbraak plaatsgevonden. De toegang tot de sportschool werd verkregen na het vernielen van twee ruiten. Uit de sportschool werden o.a. een computer, een fiets en een geldbedrag van enkele honderden euros ontvreemd. Namens de sportschool is bij de politie van de inbraak aangifte gedaan.

Geleen, inbraak in kapsalon.
Dinsdagmorgen 4 februari 2003 heeft in een kapsalon gevestigd aan de Pastoor Vonckenstraat te Geleen een inbraak plaatsgevonden. De bewoners boven de kapsalon hoorden omstreeks 05.20 uur geluiden in de winkel en stelden kort daarna vast dat er een inbraak had plaatsgevonden. Inbrekers werden niet meer aangetroffen. De toegang werd verschaft vermoedelijk door via een bovenlicht de toegangsdeur open te hengelen. Uit de kassa werd het aanwezige kasgeld ten bedrage van enkele honderden euros ontvreemd. De eigenaresse heeft van de inbraak bij de politie aangifte gedaan.

Geleen, drugsverkoop aan minderjarigen beëindigd. De politie in Geleen heeft gisteren bij een doorzoeking van een woning aan de Parallelweg te Geleen ongeveer 200 gram weed en 200 gram hasjiesj aangetroffen. De bewoner werd door de politie aangehouden en is in verzekering gesteld.
Naar aanleiding van meerdere klachten over de verkoop van softdrugs aan scholieren vanuit een woning aan de Parallelweg te Geleen, tevens gestaafd door de verhalen op een college te Geleen en uit eigen waarneming van de politie waaruit bleek dat er vermoedelijk vanuit de betreffende woning softdrugs verkocht werden, startte de politie gistermiddag 4 februari een onderzoek.
Binnen korte tijd heeft de politie 10 vrijwel alle minderjarigen aangehouden die een kortstondig bezoek brachten aan de betreffende woning aan de Parallelweg te Geleen. Alle bezoekers bleken enkele grammen softdrugs, hasjiesj en weed, gekocht te hebben in deze woning. De aangehouden verdachten werden allen overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek waar de bij hun aangetroffen softdrugs in beslag genomen werden.
Meteen daarna deed de politie een doorzoeking van de woning. Daarin trof de politie nog drie jeugdigen aan alsmede de hoofdbewoner. Alle vier de personen werden aangehouden en ingesloten aan het politiebureau. In de woning trof de politie ongeveer 200 gram hasjiesj en 200 gram weed (marihuana) aan, alsmede diverse gebruikersartikelen en verpakkingsmaterialen. Dit werd alles in beslag genomen. Alle jeugdigen, waaronder zeven minderjarigen zijn na verhoor in vrijheid gesteld, waarbij de minderjarigen onder ouderlijk gezag werden gesteld. De aangehouden bewoner is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld. Tegen hem wordt op grond van de Opiumwetgeving, het verhandelen van (soft)drugs, proces-verbaal opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie