Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Protestmars stakers door Maastricht

Datum nieuwsfeit: 05-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: FNV
Zoek soortgelijke berichten

Zo'n 500 stakers van keramiekbedrijf Sphinx zijn vandaag in optocht door Maastricht getrokken. Dat meldt het FNV e-Magazine . De werknemers verzetten zich tegen het schrappen van 120 van de 360 banen.
De protesterende werknemers liepen met spandoeken en droegen wc-potten met zich mee. Gisteren legden ze massaal het werk neer.

De directie van Sphinx heeft nog geprobeerd via de rechter de staking te verbieden, maar tevergeefs. Het verlies van werkgelegenheid is het gevolg van het schrappen van de afdeling ovenkeramiek, die vuurvaste onderdelen levert voor keramiekovens.

Volgens bestuurder Hettie Kijzers van FNV Bondgenoten heeft Sphinx wel een sociaal plan, maar de bonden vinden dat te mager.

De mensen is 95 procent van de 'kantonrechtersregeling' toegezegd, maar daarvan moeten de ontslagen werknemers zelf hun opzegtermijn financieren. Wat overblijft, wordt uitgesmeerd over 36 maanden.

De staking wordt vandaag voortgezet en gaat waarschijnlijk ook donderdag door.

Het FNV e-Magazine verschijnt elke woensdag rond lunchtijd en is gratis. In dit nummer verder aandacht voor bezuinigingen bij de vakcentrale, Nationaal Ballet bedreigd door vrije handel, en de FNV-reactie op het plan om OR-verkiezingen te concentreren op een dag of binnen een week.

5 februari 2003

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie