Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Hr.Ms. Van Nes oefent met Amerikaanse vliegtuigen

Datum nieuwsfeit: 05-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten

---

Ministerie van Defensie---

foto: F-14 Tomcat VF-31, foto 1 (U.S. Navy)

Hr.Ms. Van Nes oefent met Amerikaanse vliegtuigen

05-02-2003

Het Nederlandse marinefregat Hr.Ms. Van Nes heeft dinsdag (4 februari) een luchtverdedigingsoefening uitgevoerd in de Golf van Oman. Als oefen-tegenstander van het multi-purposefregat fungeerden F-14 Tomcat jachtbommenwerpers van het Amerikaanse vliegkampschip USS Abraham Lincoln. Afgezien van de oefening escorteerde Hr.Ms. Van Nes ook nog het MV Vikingland door de Straat van Hormuz.

Voor de luchtverdediging beschikken fregatten van de multi-purpose klasse van de Koninklijke Marine over het NATO Sea Sparrow geleide wapensysteem, het Oto Melara 76 mm kanon en voor de nabijverdediging, het Goalkeeper 30 mm snelvuurkanon. De F-14 Tomcat van de Amerikaanse marineluchtvaartdienst is een zware jachtbommenwerper. Het toestel is in eerste instantie ontwikkeld voor de luchtverdediging, maar door modificaties ook geschikt gemaakt voor het aanvallen van grond- en zeedoelen. De toestellen die aan de oefening met Hr.Ms. Van Nes deelnamen, zijn afkomstig van gevechtssquadron VF-31 "Tomcatters". Samen met haar varende thuisbasis USS Abraham Lincoln opereert deze eenheid sinds 20 juli vorig jaar in het gebied rond het Arabisch Schiereiland. Thuishaven van de Lincoln is de Californische havenstad San Diego (foto: U.S. Navy)
foto: F-14 Tomcat VF-31, foto 2 (U.S. Navy)

Gerelateerde pagina's

* Afghanistan/Strijd tegen het terrorisme

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie