Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Meer ruimte voor maatwerk binnen parkeerverordening Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 05-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten

Meer ruimte voor maatwerk binnen parkeerverordening Amsterdam

Verantwoordelijk stadsdeelwethouder Paul Beving heeft dit eerder onder de aandacht gebracht van Mark van der Horst, wethouder Verkeer en Vervoer van de gemeente Amsterdam. Deze gaf aan dat hij graag eerst van stadsdeel ZuiderAmstel (en andere stadsdelen) wil horen op welke onderwerpen extra beleidsvrijheid gewenst is. Met de deze week verschenen discussienota "Parkeren in ZuiderAmstel" geeft het dagelijks bestuur hiertoe de aftrap.

Discussie
Zowel raadsleden als inwoners van het stadsdeel worden deze maand uitgenodigd om mee te discussiëren over de voorstellen die in de nota worden gedaan.

Meer beleidsvrijheid
De parkeernota doet naast voorstellen op gebieden waar het stadsdeel al beleidsvrijheid heeft, ook suggesties die (deels) in strijd zijn met het regime van de centrale parkeer-verordening. Onder meer pleit het dagelijks bestuur in haar nota voor één administratief kostendekkend tarief voor bewonersvergunningen in het hele stadsdeel. Verder is het stadsdeelbestuur voorstander van parkeerregulering door differentiatie van de tarieven `aan de paal' en pleit het voor `kraskaarten' (bezoekerskaarten) voor alle inwoners in plaats van alleen voor ouderen en Amsterdammers met een handicap. Ten slotte stelt het dagelijks bestuur de verplichte bloktijden aan de kaak. In de wijken waar fiscaal betaald parkeren geldt, is het stadsdeel verplicht om bezoekers van maandag tot en met zaterdag te laten betalen. Terwijl er in sommige (kantoor)wijken op zaterdag geen parkeerdruk is. Vooral leden en bezoekers van sportverenigingen ondervinden hiervan hinder.

Debat met raad en publiek
De discussienota `Parkeren in ZuiderAmstel' komt op donderdag 13 februari aan de orde in raadscommissie III. Inwoners van het stadsdeel krijgen een maand de tijd om hun schriftelijke reactie kenbaar te maken. Met de reacties en uitkomsten gaat stadsdeelwethouder Beving zo snel mogelijk naar wethouder Van der Horst. Nog voor de zomer wil stadsdeel ZuiderAmstel duidelijkheid hebben over de bewegingsvrijheid van het stadsdeel voor wat betreft het parkeren. Pas daarna zal het parkeerbeleid van ZuiderAmstel definitief worden vastgesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie