Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

College Amsterdam wil risicojongeren op school en aan het werk

Datum nieuwsfeit: 05-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
College wil risicojongeren op school en aan het werk 5 februari 2003 - Herbert Raat
Het college van B&W heeft ingestemd met het Beleidsplan bijzondere trajecten voor risicojongeren 2003-2004 en met het bijbehorende werkplan. Doelstelling van het plan is om de jongeren die voortijdig de school verlaten, geen werk hebben en niet participeren in de samenleving weer op school of aan het werk te krijgen.

In Amsterdam zijn er circa 2000 risicojongeren. Het gaat om jongeren van 12 tot 23 jaar die niet leerplichtig zijn, geen diploma hebben en de kans lopen verder af te glijden, bijvoorbeeld dakloos worden of in aanraking komen met criminaliteit. Het aantal van 2000 is gebaseerd op cijfers van de organisaties en instellingen die zich bezighouden met deze mogelijke risicojongeren.

Een belangrijke pijler in het werkplan bestaat uit het opzetten van jongerenloketten in de bedrijfsverzamelgebouwen. Jongeren worden naar deze loketten doorverwezen voor een persoonlijke trajectbegeleiding. Achter dit loket zit een nauwe samenwerking tussen het Centrum voor Werk en Inkomen, de Sociale Dienst Amsterdam en de dienst Maatwerk. Het is de bedoeling jongeren via dit loket actief aan het werk of in een opleiding te krijgen. Voorwaarde voor het functioneren van deze loketten is dat jongeren gesignaleerd en actief persoonsgericht begeleid worden. Bijzondere aandacht gaat daarbij uit naar mentoren binnen de Turkse en Marokkaanse gemeenschap.

Voor alle verschillende projecten is voor de komende twee jaar een bedrag van maximaal 8 miljoen euro beschikbaar. Over een jaar worden de resultaten van de verschillende projecten door een extern bureau gemonitord.

© Gemeente Amsterdam

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie