Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Meldnummer voor kapotte straatverlichting in Utrecht

Datum nieuwsfeit: 05-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Utrecht
Zoek soortgelijke berichten
Straatverlichting kapot, bel met 0800- 745 53 72 (0800-pilkesbv)

Vanaf 3 februari is er een nieuw meldnummer voor kapotte straatverlichting: 0800- 745 53 72 (0800-pilkesbv). Na een Europese aanbesteding gaat niet meer de REMU (lumineus) maar Pilkes Infra het onderhoud van de verlichting in Utrecht verzorgen. Een telefoontje naar het meldnummer betekent dat de lamp binnen 5 werkdagen is vervangen! Pilkes vervangt niet alleen de kapotte lampen en palen, maar zorgt ook voor het preventieve onderhoud, afhankelijk van de levensduur van de lamp, de bekabeling onder de grond en het "in de schijnwerpers zetten" van monumentale panden en bruggen. Met dit onderhoud is op jaarbasis een bedrag van 600.000 euro gemoeid.

Geen gloeilamp meer op straat

Utrecht heeft in totaal 41.000 lichtmasten en iedere mast heeft een energiezuinige lamp. De oude peertjes zijn al jaren uit het straatbeeld verdwenen. Daarnaast kent Utrecht natuurlijk veel verschillende modellen, waarvan de Utrechtse mast, de zogenaamde Kochmast de bekendste is. Andere voorbeelden zijn het Leidsche Rijn model, de woonerfverlichting, de verlichting op de doorgaande rijroute, op de hoofdfietsroute en de "gewone" woonstraatverlichting.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie