Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

ISAF Operations Coördination Center in gebruik genomen

Datum nieuwsfeit: 05-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten

---

Ministerie van Defensie---

Foto: IOCC in Potsdam in bedrijf genomen(Michael Rother)

ISAF Operations Coördination Center in gebruik genomen

05-02-2003

Met een bijzonder appèl is woensdagmiddag (5 februari) in het Duitse Potsdam het ISAF Operations Coördination Centre (IOCC) officieel in gebruik genomen. De ingebruikname vond plaats in het bijzijn van generaal-majoor Marcel Celie en de Duitse Generalinspekteur generaal Wolfgang Schneiderhan. Gedurende de tijd dat Nederland en Duitsland gezamenlijk leiding geven aan de ISAF veiligheidsmacht in Afghanistan, zullen de vlaggen van de dertig deelnemende naties aan ISAF voor het IOCC-complex wapperen. Na Engeland (ISAF I) en Turkije (ISAF II), geven Nederland en Duitsland als derde leiding aan International Security Assistance Force (ISAF).

Het door de Nederlandse kolonel Robert Toma aangestuurde IOCC is uitgerust met de modernste communicatietechnieken en opereert vanuit het nieuw ingerichte containerdorp in de Hennig von Tresckow-kazerne in Potsdam. Het coördinatiecentrum verzorgt de komende zes maanden de aansturing van ISAF. Het IOCC analyseert en bewaakt de situatie aldaar en coördineert de samenwerking tussen de verschillende deelnemende landen. Maandag 10 februari wordt het commando in Kaboel officieel door Turkije overgedragen aan Nederland en Duitsland.

Foto: IOCC in Potsdam in bedrijf genomen (Michael Rother)

Gerelateerde pagina's

* Afghanistan/Strijd tegen het terrorisme

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie