Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Vragen over financiële consequenties voor militairen bij Irak-gang

Datum nieuwsfeit: 05-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Socialistische Partij
Zoek soortgelijke berichten
Vragen over financiële consequenties voor militairen bij Irak-gang


04-02-2003 * De SP wil weten of Nederlandse militairen die ingezet worden bij een actie zonder VN-mandaat in Irak, worden uitgesloten van hypotheek of levensverzekering. Harry van Bommel heeft hierover vragen gesteld aan de minister van Defensie.

Diverse media maakten deze week melding van problemen die zouden rijzen als Nederlandse militairen worden uitgezonden naar een oorlog in Irak waarvoor geen VN-mandaat bestaat. Hun hypotheken en levensverzekeringen zouden gevaar lopen. De SP wil weten of dit klopt en of dit voor voor alle verzekeringsmaatschappijen geldt.

Ook vraagt Van Bommel de regering op welke juridische basis militairen ingezet zouden kunnen worden, zonder verzekeringstechnische consequenties voor betrokkenen. Tevens geven de berichten in de media aanleiding om te vragen of het juist is dat Defensie een "gentlemen's agreement" heeft met verzekeringsmaatschappijen om voor 50 procent van de vergoedingen van levensverzekering in te staan, en indien dat zo is, of deze overeenkomst ook geldt in geval van inzet van Nederlandse militairen in een oorlog zonder VN-mandaat.

Zeer interessant is ook de vraag of de handelwijze van verzekeringsmaatschappijen tot gevolg kan hebben dat de uitzendmogelijkheden van de Nederlandse krijgsmacht worden beperkt door eventuele onverzekerbaarheid.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie